Districtsbeker- In het eerste halfuur van de wedstrijd revancheerde RCL zich na een paar matige vertoningen in oefenwedstrijden. Tegen vierdeklasser Meerburg werd eerder maar nipt gewonnen en tegen Stompwijk’92 werd op eigen veld zelfs verloren. De ploeg van Hein van Heek speelde nu gedreven, fel op de bal en hield de linies kort op elkaar. Het initiatief werd aan FC Boshuizen overgelaten om er af en toe venijnig uit te komen.

De thuisclub zocht naar een manier om de tegenstander aan te pakken, maar kreeg pas een kwartier voor rust meer vat op de wedstrijd. De toch wel verdiende voorsprong was niet het eindresultaat van een vloeiende aanval maar een bekeken afstandsschot van Noah Libbenga brak de score open. In de slotfase kreeg Tommy Sinteur nog een kans namens RCL, de nummer tien kwam de voorbije seizoenen juist uit voor de club aan de Boshuizerkade, maar zijn poging ging voorlangs.

Sprankelend was het na de pauze zeker niet en meer van hetzelfde. De thuisploeg werd andermaal het initiatief gelaten, maar de eersteklasser had zichtbaar moeite met de kleine ruimtes. RCL trachtte er af en toe uit te komen, maar kwam niet heel vaak in de buurt van doelman Risheet Lai. Zoals in alle oefenwedstrijden werd er ook in dit duel in de strijd om de districtsbeker veelvuldig gewisseld. Ook dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Het was ronduit sneu dat Shivan Chaigneau, net gebracht, al weer snel naar de kant moest na een pittige overtreding. Of de aard van de blessure ernstig is, moet nog blijken. De Leiderdorpers zitten bepaald niet te wachten op blessureleed omdat Robin Brasker en Stijn Rietbroek al eerder moesten afhaken. Het tweetal zal wel weer spoedig aansluiten.

Grote kansen bleven uit. Toch had Sinteur een kwartier na rust meer mogen doen met de door FC Boshuizen geboden ruimte. Dit keer was de inzet te slap en dus bleef de Leiderdorpse achterstand op het scorebord staan. Met nog een kwartier te gaan dwong Adam Atif Andrew Bontje tot een redding bij een vrije trap. Zo bleef het dus nog wel spannend en het had kort voor tijd zomaar 1-1 kunnen worden. Een vrije trap bereikte spits Ali Barokzay, die met het hoofd echter de juiste richting niet vond. Zo verloor RCL het eerste duel om de knikkers, maar de nipte nederlaag tegen de technisch vaardige eersteklasser bood wel perspectieven voor Van Heek en de zijnen.

,,Zowel de staf als de spelers waren zich ervan bewust dat het beter moet dan in de eerste oefenpotjes. Daarin kregen we weliswaar genoeg kansen om goals te maken, maar het stond simpelweg niet goed. Daardoor kregen we goals tegen en daar was ontevredenheid over. Met Nick van Bemmel nu achterin kwam er meer rust en onderling liep het ook veel beter. Ik vind dat de ploeg het goed heeft gedaan. Tegen een sterk FC Boshuizen zo weinig weggeven is niet verkeerd. Hier kunnen we zeker verder mee. Overigens is het niet zo dat ik naar de uitslagen kijk in oefenduels. Ik weet dat volgers al snel naar een scorebord kijken, maar als trainer zie je dat anders.”

RCL speelt nog drie oefenwedstrijden en twee bekerontmoetingen alvorens de competitie start. In de districtsbeker komt eerst Foreholte op bezoek komende zaterdag en de Racing Club sluit af met een uitwedstrijd bij Valken’68. De eerste twee ploegen plaatsen zich voor de volgende ronde.

Bij Van Heeks collega Roberto Escudero was er gematigde tevredenheid. ,,Ook nu kregen we te maken met een tegenstander die ver inzakte. Dat was tegen UVS en SJC niet anders en dan weet je dat je bezig bent aan een lastig karwei. Je moet geduld opbrengen en waakzaam blijven voor uitvallen. Al met al hebben we dat redelijk gedaan. Vergeet ook niet dat er een grotendeels nieuwe ploeg staat en dan is er nu eenmaal tijd nodig om zaken in te slijpen. Bij vlagen deden we het goed, maar nog niet goed genoeg. Dat geeft niet en komt echt wel. Er zit muziek in deze ploeg en de concurrentiestrijd is groot. Voor een trainer is dat heel prettig. Laten zij het mij maar moeilijk maken. Vooralsnog heb ik het hier uitstekend naar mijn zin. Ik ken de club uit het verleden en met Martijn van Leeuwen en Ozan Demirbas in de staf ben ik heel blij. We kunnen op elkaar bouwen. Prettig is dat er ook nog een O23 is bij FC Boshuizen. Ook daar zie ik meer dan genoeg kwaliteit. Dit kan een mooi seizoen gaan worden.”

De Leidse ploeg reist voor de volgende wedstrijd af naar Valkenburg (gewijzigd aanvangstijdstip: 14.30 uur!) om te eindigen met een thuisduel tegen Foreholte, dat met 2-2 gelijk speelde tegen Valken’68.

Basisopstelling FC Boshuizen: Lai, O. Hamdi, Libbenga, Suarez, I.Hamdi, Maatoug, Van Gils, Elshot, Pisas, Van Eeuwijk, Bouhamed.

Basisopstelling RCL: Bontje, Yarim, van Bemmel, Van Overloop, De la Mar, Overduin, Sinteur, De Boer, Vijlbrief, Barokzay, Bormans.