De kop is eraf voor Hein van Heek bij RCL. De opvolger van Faizel Soekhai speelde met zijn troepen de eerste ontmoeting en kon redelijk tevreden terugkijken op het optreden van zijn ploeg. Weliswaar werd er met 2-1 verloren van Forum Sport, maar die ploeg speelt een klasse hoger. Bovenal liet RCL zeker na de pauze goede dingen zien en dus kan de trainer met optimisme uit kijken naar een vervolg. Volgende week komt RCL uit tegen Meerburg, een club waar Van Heek ook werkzaam was.

In de eerste helft kregen de Voorburgers meer kansen en hadden ook het betere van het spel. Andrew Bontje moest diverse reddingen verrichten en bleef dapper overeind. Toch viel de 1-0 vanuit een dood spelmoment, waarbij Van Heek meende dat zijn spelers niet bij de les waren.

Na de pauze werd Forum Sport minder gevaarlijk en anders stond dit keer Glenn Sloos zijn mannetje tussen de palen. De 2-0 leek de genadeklap voor RCL, maar Stijn Rietbroek bracht zijn ploeg terug en de tweedeklasser kreeg daarna zelfs nog twee kansen op de gelijkmaker. ,,Het viel mij conditioneel gezien niet tegen wat de ploeg liet zien. Ook het tweede speelde en we zaten met tweemaal achttien man niet krap. Dat is positief te noemen. Natuurlijk moeten alle spelers nog fitter worden, maar dat kan je niet anders verwachten zo medio augustus”, aldus de oefenmeester die vorig seizoen nog Alphense Boys onder zijn hoede had.