Zaterdag 14 maart

Tweede klasse C

Kagia-DoCoS

Het seizoen voor Kagia begon nog zo bemoedigend. Op bezoek bij Soccer Boys werd een 1-2 zege geboekt en daarmee gingen de Lisserbroekers verder waar ze gebleven waren. Immers in de derde klasse vorig seizoen was een winstpartij zo ongeveer even zeker als dat het nu vrijwel elke dag regent. De zoete smaak van een driepunter werd daarna echter nog tweemaal beleefd. Op 5 oktober 2019 werd HVC’10 via een prima optreden aan de kant geschoven (2-5) en Kagia leek op dat moment in staat te kunnen zijn om zich op te werpen als (lage) middenmoter. Die optimistische gedachte werd echter in de kiem gesmoord. Op bezoek bij Van Nispen werden ook nog drie punten opgehaald, maar voor het overige was het vooral op eigen bodem afzien. Ondertussen verloor de ploeg van Rene Ras al vijf keer op rij. Het laatste punt werd even voor de feestdagen binnen gesmokkeld tegen DSO, een resultaat dat er dan weer wel mocht zijn. Afgelopen zaterdag speelde de nummer voorlaatst alleszins acceptabel voetbal op bezoek bij UVS en zonder kleerscheuren werd de rust gehaald. Na de pauze liep de Leidse hoogvlieger echter weg en uiteindelijk vertrokken de oranjehemden de Kikkerpolder met een 4-1 nederlaag. Op zich geen schande tegen een club met geheel andere ambities, maar zo zoetjes aan wordt het tijd om het puntenaantal weer eens te doen opvijzelen.

Het verschil met de nummer laatst, DoCoS, is nog maar en puntje en komende zaterdag treffen de laagvliegers elkaar. Over de heenwedstrijd werd nog heel lang nagepraat. Kagia voelde zich bestolen door de arbitrage en tot overmaat van ramp werkte Joris van Harmelen als doelman (!) vlak voor tijd de 1-1 binnen. Kagia is dus op revanche belust en wenst de rode lantaarn niet over te nemen van de mannen van Dennis Olman. In Leiden staat de pet evenwel anders inmiddels. Na de winterstop werd het voetbal beter en beter, maar de beloning bleef dijwijls uit. Zo niet afgelopen zaterdag. Wateringse Veld/ Kranenburg kwam nog wel op voorsprong, maar halverwege leidde de nummer laatst met 3-2. Na de doelwisseling demarreerde DoCoS weg en de finish werd bereikt bij 5-2. Dit betekende pas de tweede zege van de rood-witten en zelfs de eerste overwinning op eigen bodem. Trainer Olman was blij met de winst, maar meende dat de tegenstander gespaard was. ,,Dubbele cijfers zaten er echt in. We hadden veel meer uit onze kansen moeten halen. Maar goed; de drie punten waren het belangrijkste. Nu willen we doorpakken en eindelijk de laatste plaats verlaten. Een veilige plaats is nog ver weg, maar we hijgen nu wel Kagia en Van Nispen in de nek. En bij ons begint het te draaien en veel spelers zijn terug van blessures.”

Soccer Boys-RCL

Een wedstrijd tussen de nummers zes en elf die het de laatste weken niet hebben. De ploeg uit Bleiswijk verloor de laatste twee wedstrijden en lijkt inmiddels kansloos voor een positie in de top vijf. RCL pakte uit de laatste drie ontmoetingen ook maar een punt. De Leiderdorpers staan nog wel op een veilige plaats en zo lang de drie ploegen die er onder staan niet of nauwelijks punten pakken, is er weinig aan de hand v.w.b. degradatiegevaar. Echter, RCL gaat de komende weken veel duels spelen tegen ploegen die in het rechterrijtje staan en wanneer de klad erin blijft zitten, kan het nog een karwei gaan worden voor de mannen van Faizel Soekhai. Temeer omdat de Racing Club met een loodzwaar programma eindigt in de periode medio april tot en met mei. Dat is voor later zorg. Nu eerst trachten om de oranjewitten te ringeloren. Op eigen veld werd het 3-3. Sander Blijleven, Nick van Bemmel en Thom Wijnalda scoorden destijds voor rood en wit.

Zondag 15 maart

Tweede klasse C 

ASC-HVV

Aan het heenduel bewaart ASC slechte herinneringen. Tegen de stokoude club uit Den Haag werd het 7-0. De ploeg uit Oegstgeest werd zo ongeveer weggeblazen. Het belooft dan ook nu weer een zware middag te worden voor Mo Bougrine en de zijnen. De nummer twee lijkt weliswaar kansloos voor de titel, Hillegom staat een straatlengte voor, maar de bewoners van de Haagse Diepput hebben wel de wens om een gooi te doen naar de eerste klasse. Dat is voor ASC geen haalbare kaart, maar dat is ook vooral logisch gezien de stappen die de club geleidelijk aan maakt. Dat neemt niet weg dat een winstpartij wel welkom zou zijn, want de laatste drie wedstrijden gingen verloren en de huidige tiende plaats geeft verre van zekerheid over het ontlopen van de nacompetitie. Ploegen als Concordia, Teylingen, DOSR, Altior staan in de buurt en ruiken bloed omdat het even niet heel goed loopt bij ASC. Hoewel, op bezoek bij Wilhelmus werd niet slecht gespeeld. Enkel verzuimden de gasten de kansen te benutten. Of die er zondag volop komen, is wel de hamvraag.