Tweede klasse C

Zaterdag 15 februari

Kagia-HVC’10

De ploeg uit Lisserbroek kreeg met 7-3 een ongenadig pak op de broek van CVV Berkel, dat onlnags ook al met 12-0 won van Wateringse Veld/Kranenburg, en werd vaster op de twaalfde stek geduwd. Het is een positie die een nacompetitie om degradatie tot gevolg heeft. De ongenaakbare en trotse kampioen van vorig seizoen wil natuurlijk voor geen prijs terug naar de derde klasse en er zullen nu klinkende resultaten moeten komen. De voetballende kwaliteiten heeft Kagia wel degelijk. Die moeten dan maar eens aangesproken worden tegen middenmoter HVC’10. Uit werd met maar liefst 2-5 gewonnen. Trainer René Ras en zijn mannen zullen al tevreden zijn met 1-0. De thuisbalans is weinig hoopgevend: Kagia haalde slechts een punt in de zeven wedstrijden op eigen grond. Daar moet zaterdag wat aan gedaan worden.

RCL-UVS

Nog altijd gelooft (of is het meer hoop?) men binnen UVS aan het eind van het seizoen het kampioenschap binnen te halen. Dat wordt een stevige klus gezien de achterstand op de huidige topdrie. De wedstrijd tegen RCL is de voorlaatste ontmoeting uit de tweede periode, maar de blauwwitten kunnen zichzelf een stuk flinke boost geven door in Leiderdorp in een prima wedstrijd RCL terug te wijzen. Dat zou dan ook een mooie revanche zijn voor de zeer verrassende nederlaag van 0-2 in de heenwedstrijd. Bij RCL is men hard toe aan een positief resultaat. Behoudens de 1-0 zege op Van Nispen viel er weinig vreugdevols te putten uit de resultaten in de laatste wedstrijden. Tegen Westlandia werd vorig weekend redelijk kansloos verloren. Excuses lagen voor de hand, maar die tellen niet mee op de ranglijst. De equipe van de afscheid nemende Faizel Soekhai staat nu nog op redelijke afstand van de gevarenzone, maar hoe snel kan zoiets niet veranderen? Alle ogen zijn wat doelpunten betreft wekelijks gericht op Thom Wijnalda. Hij maakte al negen doelpunten. De RCL spelers die hem op de topscorerslijst volgen kwamen slechts tot vier doelpunten. Dat zou meer in evenwicht moeten zijn zou men zeggen.

Note redactie: woensdagavond live tussen 18 en 19 uur bij Sport071 assistent-trainer Henk Brandt (UVS) aan het woord. Het interview met Hennie Kanbier zal donderdag ook terug te vinden zijn op deze website.

SVC’08-DoCoS

Tot grote woede en teleurstelling van trainer Dennis Olman liet DoCoS opnieuw een zeker lijkende overwinning liggen. Wéér werd een voorsprong niet vastgehouden in de slotminuten en oh wat zijn de punten broodnodig. Een veilige plek lijkt inmiddels een utopie voor de roodwitten. Rechtstreekse degradatie kan vermeden worden als nummer voorlaatst, Van Nispen, gepasseerd wordt. Dan moet er wel weer eens gewonnen worden en dat lijkt komend weekend een schier onmogelijke klus. SVC’08 won maar liefst met 4-1 van het op dat moment nog bovenaan staande DSO en dat zegt alles. De ploeg is ijzersterk en maakt bij winst kans op de derde periode. DoCoS wacht dus een tot op het bot gemotiveerde tegenstander. Een punt aan de thuisploeg ontfutselen zou al een krachttoer van formaat zijn.

Valken’68-DSO
Wordt separaat besproken als Krakerrr van de Week

Tweede klasse C

Zondag 16 februari

ASC- Altior 

Hoewel ASC af en toe aardige resultaten behaalde liet koploper Hillegom in de vorige wedstrijd zien dat er voor ASC geen positie hoog op de ranglijst in zit. Dat was ook het uitgangspunt aan het begin van het seizoen niet. Handhaving is voor elke promovendus het hoofddoel en bij ASC was het niet anders. Dan is een zege op een directe concurrent altijd winst in dubbel opzicht. Altior is zo’n club. De ploeg uit Langeraar staat virtueel op een punt achterstand en kunnen dus over de ploeg van trainer Mo Bougrine heen wippen bij winst op ASC. Dat de ploegen elkaar weinig ontlopen bewees het 1-1 gelijke spel bij de heenwedstrijd. Een winstpartij van de roodzwarten zou zeer goed smaken en zet de ploeg sterker op een plek in de middenmoot. Gemakkelijk zal het niet worden: Altior zegevierde in de laatste drie wedstrijden en lijkt in een flow te zitten.