maandag, april 15, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing tweede klasse, 3 en 4 oktober

Voorbeschouwing tweede klasse, 3 en 4 oktober

-

DoCoS – Van Nispen

Waar DoCoS in de afgelopen jaren vanaf het begin moest vechten tegen degradatie, kennen de Leidenaars dit seizoen een goede start in de tweede klasse C. Met vier punten uit de eerste twee competitieduels (1-1 tegen Westlandia, 1-2 winst op CVV Berkel) zijn ze in het Morskwartier ongetwijfeld tevreden. Tegen Van Nispen kan het de stijgende lijn doortrekken. De formatie van trainer Dennis Olman wil zaterdagmiddag op eigen veld ongetwijfeld revanche nemen voor de nederlaag van vorig seizoen. Op de eerste speeldag, 21 september 2019, won de thuisploeg met 3-1 in De Zilk. Jeffrey Koemans en Jon-Joost Cornelissens zetten Van Nispen destijds op een comfortabele 2-0 voorsprong binnen tien minuten. DoCoS-keeper Joris van Harmelen behoedde vervolgens de bezoekers van een nog grotere achterstand door een strafschop te stoppen. De redding was zeer belangrijk, aangezien Lars de Ridder vlak na rust de spanning weer terugbracht. De gelijkmaker bleef echter uit. Cornelissens scoorde in de blessuretijd nog de 3-1. Lukt het DoCoS in ieder geval ongeslagen te blijven?

RCL-DSO

RCL kent tot nu toe ook een uitstekend begin van het seizoen. Na de 4-0 thuiszege op Wateringse Veld Kranenburg in de openingsronde was de afgelaste wedstrijd tegen Van Nispen een tegenvaller. Uiteraard veroorzaakt door een positieve coronatest. De Leiderdorpers hadden het liefst in het ritme gebleven, maar kunnen het dit weekend niet als excuus gebruiken. Hoewel, tegenstander DSO kwam afgelopen zaterdag wel in actie en versloeg Soccer Boys met 3-1. De Zoetermeerders moesten dan weer het uitduel met HVC’10 laten schieten in speelronde 1 vanwege een coronageval. Vorig seizoen stond DSO op plek twee tot de coronabreak en RCL elfde. Op basis van dat gegeven en de 2-0 zege van vorig seizoen op RCL is DSO de favoriet. Maar vlak de Racing Club nooit uit..

Wateringse Veld/Kranenburg-Kagia

Kagia kwam evenals RCL niet in actie in speelronde 2. De wedstrijd tegen SVC’08 ging niet door. De Lisserbroekers krijgen zaterdag een tegenstander die afgelopen weekend hetzelfde overkwam tegen Vitesse Delft. Beide teams hopen op niet weer een afgelasting wegens een coronabesmetting. Kagia wil zich dit jaar verbeteren ten opzichte van het afgelopen seizoen, waarin het in maart voorlaatste stond. Dat moet beter. Zo snel mogelijk van de degradatiezone weg. Kan Kagia na het knappe gelijkspel tegen UVS de eerste overwinning van het seizoen boeken?

Westlandia-UVS

Na de teleurstellende seizoenstart met slechts één punt uit de eerste twee wedstrijden wil UVS zich herstellen tegen Westlandia. Verliezen de Leidenaren, dan lopen ze direct achter de feiten aan. Want kampioen worden is tenslotte het grote doel. Met de huidige selectie is de formatie van coach Patrick van Dullemen dat misschien ook wel verplicht, hoewel er meer kapers op de kust zijn voor de titel. Eerst maar eens de eerste driepunter bijschrijven. En dan kan er op de Kikkerpolder weer worden gedacht aan een passend vervolg. Tegenstander Westlandia bakte er tot nu toe ook nog niet veel van en heeft exact hetzelfde puntenaantal en doelsaldo. Op papier zou UVS moeten winnen. Vorig seizoen boekten de blauw-witten nog een overtuigende uitzege (1-4) in Naaldwijk dankzij goals van Enrico Geus (2), Thom de Vries en Tomas Tavilla.

Zondag

ASC-SV DIOS

Net als UVS had ASC ook op een betere start gehoopt. De Oegstgeestenaren staan op dit moment onderaan in de tweede klasse C op zondag na nederlagen tegen Wilhelmus (4-0) en Bloemendaal (1-2). Tegen SV DIOS komt er een nieuwe kans, al is dat geen makkelijk karwei tegen een van de betere ploegen in deze klasse. De club uit Nieuw-Vennep won eerder van Foreholte met 2-5 en speelde gelijk tegen Schoten (3-3). Lukt het ASC om van die hatelijke nul af te komen?

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read