De tijd van oefenpotjes, minuten maken, fit worden en het (door) wisselen per wedstrijd van vrijwel de gehele selectie zit erop. Ook het bekertoernooi is tot stilstand gekomen en deze ‘bijzaak’ wordt straks weer opgepakt. Komend weekend gaan de lagere klassen speeldag 1 in. Tijd voor de voorbeschouwingen, nu van de tweede klasse C op zaterdag.

DoCoS- Westlandia

In de tweede klasse C speelt DoCoS eerst thuis. Op bezoek komt Westlandia. Een geduchte tegenstander die enkele jaren terug nog actief was in de eerste klasse. De ploeg uit het Westland wordt gezien als een kanshebber voor de prijzen. Vorig seizoen werd het 0-3 in Leiden en tot het uitduel kwam het niet door corona. De ploeg van Dennis Olman vergat zichzelf afgelopen zaterdag te belonen tegen CWO. Het bleef bij 0-0 en dat was niet genoeg voor de wit-roden om door te bekeren. De oefenmeester was niet ontevreden over het vertoonde spel, maar meent wel dat zijn ploeg nog fitter en scherper moet worden. De ziekenboeg is nog niet geheel leeg, maar vorig seizoen was deze vrijwel continue ruimschoots bemand. In dat opzicht staat DoCoS er beter voor, maar de resultaten uit de voorbereiding zijn ook weer niet overdreven goed te noemen. In elk geval heeft de ploeg uit de Leidse Morsch zich tot doel gesteld om niet weer terecht te komen in de gevarenzone. Een goed resultaat zaterdag zou helpen kleur op de wangen te krijgen.

Kagia-UVS

UVS reist voor de eerste schermutselingen af naar Lisserbroek waar Kagia wacht. Dit treffen eindigde vorig seizoen in een nipte zege voor de blauw-witten door een bevlieging van Bart van der Weijden. Volgens de kenners moet het dit seizoen gebeuren voor de Kikkerpolderploeg. Het bekertoernooi werd in elk geval prima afgesloten. Spartaan’20 stond niet ver voor tijd met 0-2 voor, maar de overwinning kwam toch uit bij Patrick van Dullemen en de zijnen door treffers van Isi Adima (2) en Tomas Tavilla. Daardoor werd de knock-out ronde bereikt. UVS wil nu de Kagianen een tik gaan uitdelen. Gezien de matige klassering voor corona van de komende opponent lijkt een ‘tweetje’ op het totoformulier logisch. Kagia zag enkele jongelingen aansluiten en routinier Pascal Timmermans keerde inmiddels terug van een zware blessure. De belangrijkste wapens bij de ploeg van Rene Ras zijn echter middenvelder Rens Lamboo en de vlotte en veel scorende vleugelaanvaller Tijs van der Schinkel. Lamboo was afgelopen weekend door een bovenbeenblessure niet inzetbaar tegen Aalsmeer (1-1).

RCL-Wateringse Veld/Kranenburg

De Leiderdorpers beginnen als gastheer aan het seizoen. Dit tegen een opponent met wel erg grillige resultaten vorig seizoen. Eerst werd een periodetitel opgepakt en daarna zakte de ploeg uit Den Haag regelmatig door de ondergrens en kwam de onderkant van de ranglijst telkens dichterbij. In de voorbereiding ging het niet geheel crescendo met de formatie van trainer Vita Lorente. Er werd geoefend en gewonnen tegen Laakkwartier en RAS. Van KMD en Verburch werd ‘in potjes om niets verloren met respectievelijk 1-4 en 5-1. Voor de districtsbeker werd er eenmaal gewonnen. Na een 3-0 achterstand bij rust werd het alsnog 3-4. Van eersteklassers Forum Sport en Hillegersberg kregen de Hagenezen echter ruimschoots klop. RCL deed het heel behoorlijk tegen Forum Sport, FC Boshuizen en Valken’68, maar leverde zeer povere partijen af tegen Meerburg en Stompwijk’92. Maar wat zegt het allemaal? Komende zaterdag weten we meer. Het is de ploeg van Hein van Heek er hoe dan ook alles aan gelegen om lekker te starten. Dat lukte vorig seizoen in elk geval wel. In de Kikkerpolder werd UVS met 0-2 verslagen.