Tweede klasse C

Zaterdag 26 september

CVV Berkel-DoCoS

De Leidenaren haalden op het nippertje een punt in de wedstrijd tegen Westlandia (1-1). Dat was op zich al een opsteker voor de ploeg die juist in de slotfase te vaak ten onder ging in het voorbije seizoen. Trainer Dennis Olman zag ook de opgaande lijn waar al eerder sprake van was. Het was nog steeds niet helemaal naar wens, maar dat is logisch als je ziet hoeveel potentiële basisspelers ontbreken bij rood-wit. CVV Berkel won knap van het hoog ingeschatte Vitesse Delft en het zal dus een zware kluif worden voor de Leidenaren. Heel hard werken en weinig risico’s nemen konden wel eens de steekwoorden zijn die Olman zijn mannen meegeeft. In het vorige seizoen speelden de clubs enkel in Leiden tegen elkaar en toen werd het doel niet gevonden.

Van Nispen-RCL

Racing Club Leiderdorp begon matigjes aan het seizoen tijdens de oefencampagne. Het spel was bij tijd en wijle ronduit zwak te noemen. Langzaam kwam er verbetering in, maar geen mens verwachtte de uitstekende pot voetbal van de Leiderdorpers afgelopen zaterdag tegen Wateringse Veld/Kranenburg. De gasten dropen met een 4-0 nederlaag af. Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar dat er wat somberheid is weggepoetst is duidelijk. Tegenstander Van Nispen boekte ook een prima resultaat door bij Te Werve met 3-5 te winnen. Niet ver voor tijd was het zelfs nog 1-5 in het voordeel van De Zilkers. Dat wordt dus op voorhand een interessante wedstrijd: welke club weet het succes te continueren? Zijn de clubs weer zo op schot? Een favoriet is in ieder geval lastig aan te wijzen. Beide confrontaties in het seizoen ’19-’20 werden een prooi voor de Bloemerd-bewoners. In het uitdel werd het 1-3, hoewel dat er geruime tijd niet naar uitzag.

UVS-Vitesse Delft

Zowel UVS als Vitesse Delft heeft de ambitie het seizoen af te sluiten met een promotie naar de eerste klasse. Beide ploegen kregen met een domper te maken: UVS kwam bij Kagia niet verder dan 1-1 en Vitesse Delft verloor thuis verrassend met 0-1 van CVV Berkel. Dat moet een ijskoude douche geweest zijn in Delft. Het is niet moeilijk te raden dat de bezoekers getergd en tot op het bot gemotiveerd het veld zullen betreden. Dat zal bij UVS niet anders zijn. Een club die met een scherpe doelstelling aan het seizoen begint zal zich de eerste thuiswedstrijd aan het publiek willen tonen. De verwachtingen zijn dus bij voorbaat hoog gespannen in de Kikkerpolder. UVS kan in elk geval weer beschikken over Mart Spierdijk en Lars Verlaan. De verdedigers ontbraken aan de Kikkerbeetstraat vanwege respectievelijk een vrijgezellenfeest en een nog open staande schorsing. De terugkomst van Boris Muller en Thijs de Roy van Zuyderwijn, Thom de Vries, Niels van der Burg en Ayoub el Houari lijkt nog ver weg. Isi Adima mist Vitesse eveneens i.v.m. een korte vakantie.

Wateringse Veld/ Kranenburg-Kagia

Als Wateringse Veld/Kranenburg de gedachte had de neergaande lijn te doorbreken waarmee de club het voorgaande seizoen afsloot kon dan kwam het in Leiderdorp van een koude kermis thuis. De 4-0 nederlaag tegen RCL kwam ongetwijfeld hard aan. Kagia deed het prima door promotie kandidaat UVS in Lisserbroek op een gelijkspel te houden. Dat niet alleen: de oranjehemden speelden fris van de lever. Zeker in het eerste uur. Dat smaakt naar meer. René Ras en zijn mannen zullen de volkomen onterechte thuisnederlaag van vorig seizoen ook niet vergeten zijn. Kans op kans werd gemist door de Kagianen en het publiek werd er maar zo balorig van. Dat veranderde in sacherijn toen Wateringse Veld/ Kranenburg vlak voor tijd toesloeg en er met de zege vandoor ging. Een koekje van eigen deeg geven zal een heerlijk gevoel geven.

Tweede klasse A

Zondag 27 september

ASC-Bloemendaal

Hoewel hij zijn mannen bij vlagen aardig zag voetballen kreeg de ploeg van trainer Jesper Neuteboom met maar liefst 4-0 klop bij Wilhelmus. Een van de oorzaken was een gebrek aan doeltreffendheid. Tegenstander van aanstaande zondag Bloemendaal kreeg er nog een meer om de oren, maar scoorde zelf wel drie keer tegen HBC (3-5). Twee keer op rij zoveel kansen missen is onwaarschijnlijk en de niet aflatende strijdlust moeten ASC het zelfvertrouwen geven tegen Bloemendaal wel een goed resultaat te boeken. De tegenstander speelde vorig seizoen nog in de derde klasse, maar mocht vanwege de resultaten en de eerste plaats promoveren van de KNVB. En mocht u het nog niet weten: Neuteboom moet het stellen zonder Kevin Wassenaar die alweer is teruggekeerd naar Lugdunum, waar hij net als bij UVS, eerder onder de lat stond. Afgelopen zondag keepte Abdel Lamrabette bij de ploeg uit Oegstgeest.