Zaterdag 10 oktober

DSO – Kagia

De ploeg van trainer Rene Ras gaat voor het eerst op verplaatsing, na eerdere thuiswedstrijden tegen UVS en SVC’08 gaat de reis nu naar Zoetermeer waar opnieuw een loodzware uitdaging te wachten staat als Door Samenspel Overwinnen de tegenstander is. Afgelopen zaterdag werd er op karakter een punt behaald tegen de koploper. In een spectaculaire wedstrijd werd het uiteindelijk 4-4 en dan is het natuurlijk jammer dat er maar weinig mensen van hebben kunnen genieten. Tegenstander DSO verloor met minimaal verschil van RCL, of moeten we hier zeggen Andrew Bontje? Feit is wel dat de voor het seizoen hoog aangeslagen Zoetermeerders niet onaantastbaar zijn en met twee gelijke spelen tegen twee kandidaten voor een hoge klassering kunnen de Lisserbroekers zich terecht afvragen ‘Zijn zij nou zo goed of kunnen wij er misschien ook best wat van’? Kagia hield DSO vorig seizoen, weliswaar op eigen terrein, op 0-0. Een resultaat waar nu waarschijnlijk vooraf voor getekend zal worden.

Soccer Boys – RCL

Zo ben je de held van de Leiderdorpse natie, maar een paar dagen later de schlemiel maar dat is het leven van een keeper in een notendop. Andrew Bontje was afgelopen weekend niet te passeren tegen DSO, een paar dagen later leidde een niet onder controle hebbende bal uit een hoekschop in het natte De Zilk uiteindelijk de nederlaag in (j.l. dinsdagavond werd het 2-1 voor de formatie van Stephan Spruijt). Gesteld moet worden dat de doelman in deze negatief opviel, maar voor het overige mochten zijn teamgenoten vooral zichzelf een verwijt maken. Het Leiderdorpse veldspel was zonder meer ondermaats te noemen. In Bleiswijk wacht nu rode lantaarndrager Soccer Boys, zij verloren van titelkandidaten SVC’08 en DSO dus na twee gespeelde wedstrijden kan aan de stand op de ranglijst nog niet heel veel waarde worden gehecht. De equipe van trainer Hein van Heek lijkt in deze favoriet, een tweetje bij de wedkantoren lijkt dan ook een voor de hand liggende keuze. Het zou in elk geval sportieve revanche zijn van de midweekse uitglijder.

Zondag 11 oktober

Laakkwartier – ASC

Medekoploper ontvangt rode lantaarndrager, dat is het affiche van komende zondag. Kijken we iets genuanceerder naar de gespeelde wedstrijden en de stand op de ranglijst dan liggen de kaarten iets anders en lijkt vooral het gebrek aan scorend vermogen de Oegstgeestenaren tot nu toe op te breken. Afgelopen zondag werd met 0-1 verloren van DIOS, een ploeg die normaal gesproken ook meedoet om de prijzen. De rood-zwarten waren gezien het spelbeeld echter zeker niet de minderen. Laakkwartier tegen ASC is vaak ook het fysieke tegen het technische. Niet meegaan in het spel van de tegenstander en uit de duels blijven lijkt dan het verstandigst. Afgelopen dinsdag oefende ASC tegen Meerburg, uitslag 2-0 voor de Rijndijkers en u raadt het al ……. minimaal gelijkwaardig en voldoende kansen.

Het treffen in 2C op zaterdag tussen UVS en DoCoS wordt zo dadelijk belicht in de Krakerrr van de Week!