Tweede klasse C (zaterdag)- RCL wil graag wat naar boven kijken op de ranglijst, maar kreeg het niet voor elkaar om Westlandia pootje te lichten. Door de 3-1 nederlaag blijven de Leiderdorpers op de tiende plaats staan, maar is er nog wel een aardig gaatje naar de drie ploegen die momenteel op de degradatieplek en p/d-plekken staan.

Al in de vierde minuut moest Andrew Bontje, die tijdens de warming-up licht geblesseerd raakte, handelend optreden. Stefan Bron zette goed door, maar kon de Leiderdorpse doelman niet verschalken. RCL had de zaakjes in het eerste kwartier verder redelijk voor elkaar, maar verloor gaandeweg grip op de tegenstander uit het Westland. Dat leverde in de twintigste minuut het openingsdoelpunt op. Via Shane Bruinen en Nick Ruigrok kon Bron nu wel raak mikken. RCL kreeg wat mogelijkheden via Wijnalda, maar de spits kon het doel nu eens niet vinden.

Na de rust kende de ploeg van Faizel Soekhai een betere fase. Daarin viel ook de gelijkmaker, nu wel door de naar Voorschoten’97 vertrekkende puntspeler. Volgens Soekhai rook RCL bloed en ging het op jacht naar de 1-2, maar het derde doelpunt van de middag viel aan de andere kant. Via een vrije trap werd het 2-1 door Tim van der Voort en later in de tweede rondgang mocht de speler van Westlandia ook nog eens aanleggen vanaf de stip na een vermeende overtreding van Max Glasbeek. De 3-1 kwamen de bezoekers niet meer te boven en zo moest RCL dit seizoen voor de achtste keer capituleren.

Verdediger Glasbeek over de nederlaag: ,,Net als bij ons thuis ben ik van mening dat we onnodig hebben verloren van deze tegenstander. Onze start was ook goed te noemen, maar we kregen het geleidelijk aan wel lastiger. Na de 1-0 waren we het even kwijt, maar gelukkig konden we de draad weer oppakken in de slotfase van de eerste helft. Die lijn hebben we doorgetrokken na de rust en de 1-1 viel dan ook niet uit de lucht. We geloofden toen absoluut in onze kansen, maar daarna zijn we in mijn ogen benadeeld door de scheidsrechter. De vrije trap waar de 2-1 uit voort kwam werd erg makkelijk gegeven. En misschien kan de bal op de stip daarna, maar ik geloof niet dat ik echt een overtreding maakte. De speler viel erg gemakkelijk. Helaas was het vanaf dat moment wel gedaan voor ons.”

RCL had dolgraag goede zaken gedaan want de Leiderdorpers willen niet terugvallen naar de gevarenzone. ,,We spelen in elk geval een leuke pot zaterdag tegen UVS. Zij hebben laatst bij DoCoS best last gehad van het natuurgras en het kan zijn dat ze ook bij ons daar moeite mee gaan krijgen. Die derby’s zijn wedstrijden op zich en we hebben in de heenwedstrijd laten zien dat we ze kunnen verslaan. Na die pot gaan we de balans opmaken en dan na twee vrije weekenden zien waar we nog voor gaan spelen. We willen het seizoen goed afsluiten en daarna fris starten met een nieuwe trainer. Er hebben met hem (Hein van Heek, red.) al gesprekken plaats gevonden en dat zal komende week nog eens met hem en de groep gebeuren. Het is tenslotte jammer dat Thom weg gaat, maar ik snap hem wel en het siert hem dat hij nog een kans wil pakken bij een club die hoger speelt. Het zal bij RCL de kans aan anderen geven.”

Basisopstelling RCL: Bontje, Tromp, M. Devilee, Verdel, Glasbeek, Van Bemmel, Overduin, Kroneman, Vijlbrief, Wijnalda, Weenink.

Foto’s: met dank aan Haaglandenvoetbal.nl, Angelo Blankespoor