Na vijftien jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen LVV Lugdunum en LSVV’70. De leden van de Studentenclub van Leiden stemden gisterenavond op een speciaal ingelaste ALV voor een verhuizing naar UVS.

De verhuizing op de Kikkerpolder zal per direct plaatsvinden en is het resultaat van een langdurig proces. Meerdere Leidse voetbalclubs hebben in de voorbije jaren bij LSVV’70 geïnformeerd of ze een overgang naar hun complex zien zitten. Met de komst van de studenten voldoen veel clubs aan de eis van de gemeente Leiden om hun sportcomplex maximaal te benutten. Ook zien veel clubs de komst van de studenten als een positieve impuls voor de sfeer op hun accommodatie.

Voor LSVV’70 werden de keuzemogelijkheden teruggebracht tot twee opties: of bij LVV Lugdunum blijven of een samenwerking met UVS aangaan. Het bestuur van LSVV’70 voerde in de voorbije maanden uitvoerig overleg met beide clubs. Voordat het bestuur een besluit over de nabije toekomst wilde nemen, peilde het eerst de mening van de leden. Daaruit kwam naar voren dat vrijwel de gehele club voor een verhuizing naar UVS is.

Vanaf heden zal LSVV’70 niet langer op Kikkerpolder II, maar op Kikkerpolder I actief zijn. ‘Daarmee komt een einde aan een zeer prettige samenwerking met Lugdunum’, zegt voorzitter Rik Passchier. ‘Vijftien jaar lang kwamen twee culturen samen en dat verliep uitstekend. We zijn als club dan ook Lugdunum enorm dankbaar voor alles. Jarenlang was de wisselwerking tussen echte clubmensen van LSVV’70 en Lugdunum heel intensief en prettig. De vele mooie herinneringen en hoogtepunten koesteren we dan ook zeer en we wensen Lugdunum het allerbeste toe.’

LSVV’70 maakt al jarenlang een flinke groei door. De studentenvereniging telt momenteel twaalf veldteams, waaronder drie damesteams. Daarmee is de club, die onlangs haar vijftigjarig bestaan vierde, qua seniorenteams een van de grootste clubs van Leiden. ‘Met de keuze voor UVS zijn we zeker niet over één nacht ijs gegaan’, vervolgt Passchier. ‘Tijdens de gesprekken met UVS is alles uitvoerig besproken. We merkten dat beide clubs op veel vlakken dezelfde gedachten, mogelijkheden en perspectieven qua samenwerking zagen. Net als met Lugdunum zal de samenwerking met UVS inhouden dat twee voetbalculturen samenkomen. Zowel UVS als wij hebben er veel vertrouwen in dat dit een hele fijne en goede samenwerking gaat opleveren. Nogmaals: we zijn Lugdunum enorm dankbaar voor het mooie verleden samen. En we kijken nu vol enthousiasme uit naar mooie toekomst bij UVS.’

Bron: LSVV’70