Terwijl de meeste regioclubs inmiddels de trainingen weer voorzichtig, en met aangepaste oefenstof,  hervatten om de memorabele voetbaljaargang 2019/2020 in ieder geval conditioneel goed te beëindigen, blikt LeidenAmateurVoetbal alweer enige tijd voorzichtig vooruit naar het nieuwe seizoen. Alhoewel de overschrijvingstermijn nog niet is beëindigd, maken vele clubs al gewag van hun komende en gaande spelers. Bij UVS is Younes Seghrouchni één van de nieuwkomers in de Kikkerpolder. De 23-jarige middenvelder is afkomstig van stadgenoot FC Boshuizen.

Seghrouchni, opgegeroeid in Zoeterwoude-Dorp, meldde zich als 7-jarige aan als lid van Meerburg, alwaar hij al na een jaartje werd weggeplukt door ADO Den Haag. De masterstudent Artificial Intelligence aan de VU speelde bijna zijn gehele jeugd in de Hofstad, waarna hij de overstap maakte naar Alphense Boys O19. Na periodes bij VVSB, opnieuw Meerburg en FC Boshuizen speelt Seghrouchni met ingang van komend seizoen voor de blauw-witten.

Younes, je was de laatste twee seizoenen basisspeler bij eersteklasser FC Boshuizen en nu besluit je te vertrekken naar tweedeklasser UVS. Vanwaar deze toch wel opmerkelijke keuze?

,,Allereerst moet ik zeggen dat ik een enorm leuke tijd bij FC Boshuizen heb gehad. Ik kijk met plezier terug op deze periode. We hebben twee seizoenen meegedaan om de prijzen en hebben met attractief voetbal goede resultaten behaald. Ook dit seizoen waren we nog volop in de running voor promotie en daar doe je het toch voor. Ik heb veel gespeeld en heb mij daar als voetballer verder kunnen ontwikkelen. Nadat onze trainer Marcel IJzendoorn bekend maakte aan het eind van het seizoen te gaan vertrekken, merkte je dat veel spelers ook van plan waren om ergens anders te gaan spelen. Marcel was echt de bindende factor binnen de selectie. Ik vind hem niet alleen een prima trainer, maar hij heeft ook oog voor een goede sfeer buiten het veld. Het was gebruikelijk dat we na de wedstrijd met  een groot deel van de spelersgroep gezellig bij elkaar in de kantine bleven en ik begrijp dat dit in het verleden bij FC Boshuizen niet altijd het geval is geweest. Ik voelde echter dat ook voor mij nu het moment was om verder te kijken en daarnaast wilde ik ook graag weer op zaterdag voetballen.”

Vervolgend:,,UVS speelt weliswaar een niveau lager dan FC Boshuizen, maar UVS is een club met ambitie en wil ook graag naar de eerste klasse. UVS blijft toch één van de mooiste clubs in de regio en daarnaast kende ik al wat jongens van de club persoonlijk. Mijn eerste ervaringen met de club zijn positief. Als nieuwkomer word je bij UVS goed opgevangen en krijg je snel het gevoel welkom te zijn. Daarnaast heb ik bij ADO twee jaar onder UVS-trainer Patrick van Dullemen getraind en heb goede ervaringen met hem. Ik heb mijn eerste trainingen, met speciale corona-oefenstof, bij UVS inmiddels achter de rug. Het is natuurlijk vreemd op deze manier bij je nieuwe club te moeten beginnen, maar ik ben blij om ieder geval weer een balletje te kunnen trappen en leer alvast mijn medespelers beter kennen.”

Afsluitend: ,,UVS is de laatste jaren promotie net misgelopen, maar ik denk dat de tijd nu rijp is voor de volgende stap. De club heeft de organisatie op orde, de spelersgroep is grotendeels intact gebleven en de trainer gaat nu zijn tweede seizoen in, allemaal zaken die van belang zijn om successen te behalen. Er is komend seizoen veel concurrentie dus zal ik moeten knokken voor een basisplek, maar ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken. Alles bij elkaar denk ik dat we een mooi seizoen tegemoet kunnen gaan en hopelijk is er aan het eind van komend seizoen een feestje te vieren in de Kikkerpolder’’, aldus Seghrouchni tot besluit.