HomeValken '68Interviews Valken’68Zakelijk Valken’68 blijft in de overwinningsroes (plus podcast)

Zakelijk Valken’68 blijft in de overwinningsroes (plus podcast)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- De ploeg van trainer Alan Campfens is bezig met een uitstekende serie en staat hierdoor inmiddels bovenaan in de tweede periode. Op de ranglijst wordt een tweede plek ingenomen achter koploper DSO. Natuurlijk is het winnen van een periode reden voor een feestje, al staat gezelligheid in het Valkenburgse kamp niet synoniem voor het behalen van een prijs want het is er volgens uw verslaggever altijd feest, maar gezien de flow en de achterstand van slechts twee punten als runner-up kan het einddoel hoger liggen. Over twee weken wacht de koploper, die wedstrijd kan alleen belangrijk zijn als tegen HVC’10 en Van Nispen wordt gewonnen. De eerste horde is genomen, zonder echt groots te spelen werden de bezoekers puntloos naar Hoek van Holland teruggestuurd en was de 2-0 winst een juiste afspiegeling over negentig minuten gezien.

De thuisploeg kwam furieus uit de startblokken want in de eerste vijf minuten mocht het een viertal corners nemen, echt gevaarlijk werden deze echter niet. De bezoekers werden na een kwartier spelen voor het eerst gevaarlijk. Captain Michael van den Bos zag doelman Ruben van der Does ver voor zijn doel staan en zijn schot van net over de middenlijn belandde naast het doel. Vlak hierna werd middenvelder Christian Guijt door Marc Langeveld diep gestuurd, zijn voorzet kon net niet door Sammy Zandbergen worden afgerond.

Hierna brak een fase aan waarin de gasten wat gevaarlijker werden maar zowel Dave Kram als Jorno Reurink konden de mogelijkheden niet tot kans promoveren. Na iets minder dan een half uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong, niet voor het eerste en zeker ook niet voor het laatst deze middag kwam het gevaar over de linkerkant. Een uitstekende voorzet van plaaggeest Samet Arikan werd fraai ingekopt door Langeveld en zo was de 1-0 een feit.

Na de openingstreffer tot aan de rust kende Valken’68 haar sterkste periode maar gescoord werd er niet meer en zo ging de thuisploeg met een minimale voorsprong aan de thee. Een verdiende voorsprong, maar de wedstrijd was nog niet beslist.

De eerste vijftien minuten na rust was het van beide kanten rommelig, de weersomstandigheden en de staat van het grasveld speelden hier zonder meer een rol in zo ook de te zachte terugspeelbal van een HVC’10 speler waarbij de keeper niet anders kon dan deze op te pakken met een vrije trap als gevolg. Deze leverde verder niets op, maar halverwege de tweede helft zat de thuisploeg alsnog in een zetel toen de voorsprong werd verdubbeld. Een verre en geplaatste uittrap van Van der Does kwam bij linksbuiten Arikan terecht en hij was weer zijn directe tegenstander de baas, zijn voorzet bereikte Jaco van der Bent en met een geplaatst schot kwam het scorebord in werking.

Gezien het spel hiervoor leek de wedstrijd gespeeld, ondanks dat HVC’10 de meest scorende ploeg in deze afdeling is kwam dit er deze middag niet uit en stond de verdediging van Valken’68 als een huis en twee doelpunten in nog geen half uur leek dan ook een onmogelijke opgave. Een kleine tien minuten voor tijd was er de uitgelezen mogelijkheid om de spanning terug te brengen. Na een overtreding van Van der Does mocht Glenn Boon vanaf elfmeter aanleggen maar zijn inzet kwam niet verder dan de paal. De thuisclub speelde de wedstrijd vervolgens zakelijk uit, er kwam geen verandering meer in de stand en was de zesde opeenvolgende overwinning voor de Duyfrakbewoners een feit.

Winnend trainer Campfens vond dat zijn ploeg de overwinning verdiende. ,,Een goede overwinning tegen een in mijn ogen prima ploeg, al kwam dat er vandaag wellicht niet helemaal uit maar dat kan ook onze verdienste zijn. Wij creëren zelf ook niet heel veel maar dan zie je toch dat met de aanwezige kwaliteiten de overwinning zakelijk wordt binnengehaald. Natuurlijk is het resultaat belangrijk. Mijn taak als coach is om daar toch wel doorheen te kijken en dan zie ik dat we zeker stappen maken. Valken’68 staat voor velen synoniem aan gezelligheid en dat is het ook, maar af en toe impopulaire maatregelen nemen en bijvoorbeeld iemand er naast zetten omdat die niet goed traint of als een ander aantoont op dat moment beter te zijn daar loop ik niet voor weg.”

Een verdiende overwinning derhalve, tegen een ploeg waar in de heenwedstrijd nog van werd verloren. Er staat een hecht team, met voldoende creativiteit en individuele kwaliteit zonder zwakke schakels en dat maakt de Valkenburgers tot de te kloppen ploeg in deze afdeling. Over twee weken de wedstrijd tegen DSO, maar die wordt pas echt belangrijk als volgende week van Van Nispen wordt gewonnen. Een ploeg met voor deze klasse bovenmodale voetballers, een gewaarschuwd mens telt dus voor twee.

Toch nog even terugkomende op de gezelligheid, uw verslaggever was op persoonlijke titel uitgenodigd om weer eens in het Valkenburgse te zijn. De ontvangst in het tweede divisie waardige sponsorhome was uitermate gastvriendelijk, en ook de derde helft in de beregezellige en bomvolle kantine met een zangertje was er een om nooit te vergeten. Nee, het is geen straf om verslaggever bij LeidenAmateurVoetbal te zijn.

Valken’68 – HVC’10 2-0 (1-0). 28. Langeveld 1-0, 65. Van der Bent 2-0. Scheidsrechter Sinke.

Opstelling Valken’68 : Van der Does, Ten Hove, Van Duijvenbode, Van der Gugten, Redel, De Mooij, Guijt (90. Buijk), Zandbergen (90. Star), Langeveld, Van der Bent, Arikan.

Opstelling HVC’10 : Madern, Van Anraad, Boon, Van der Est, K. van den Bos, Kram, Reurink, M. van den Bos, Bouwhuis, Van Ooijen, Slutskyy (65. Ben Mohammed).