vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseAarlanderveen even geen partij voor sterk VVSB

Aarlanderveen even geen partij voor sterk VVSB

-

Derde klasse zaterdag- Na de toch wel verrassende 4-0 winst in de openingswedstrijd tegen Be Fair ging Aarlanderveen afgelopen zaterdag op bezoek bij VVSB. De Polderpark-bewoners zagen deze week de toch al imposante lijst met blessuregevallen nog verder toenemen, waardoor Aarlanderveen-trainer Gerald van der Kolk opnieuw gedwongen was om zijn formatie op een aantal plaatsen te wijzigen. Tegen VVSB bleek dat deze nieuwe reeks fysieke malheur bij de groen-witten deze keer toch een tikje teveel van het goede was en de 3-1 nederlaag lijkt dan ook snel verklaard.

De conclusie dat VVSB uitsluitend en alleen gewonnen zou hebben door het grote aantal blessuregevallen bij de Aarlanderveners zou echter absoluut geen recht doen aan de prestatie van de Noordwijkerhouters. VVSB lijkt dit seizoen een stuk sterker dan afgelopen voetbaljaargang en moet in staat worden geacht om bij de beste drie teams van de derde klasse te kunnen eindigen. Vorige week werd CVC Reeuwijk, door velen gezien als kampioenskandidaat nummer 1, in eigen huis verslagen en ook tegen Aarlanderveen liet de formatie van trainer Rob Jonkman zien dat er dit seizoen serieus rekening met de paarshemden moet worden gehouden.

Bij de bezoekers ontbraken in vergelijking met vorige week Elias Karmiris en Davey Grimmelius, tegen Be Fair de smaakmaker aan de kant van de groen-witten, op Sportpark de Boekhorst. VVSB startte voortvarend en nam na het eerste fluitsignaal van de arbiter direct het initiatief in handen. De gastheren kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, nadat Koen Damen Aarlanderveen-keeper Maico du Chatinier met een droge knal kansloos liet (1-0). De gasten probeerden wat terug te doen maar oogde vrij machteloos. Nadat Thom Nouwens, terugkomend van een blessure, volgens afspraak na een half uur werd gewisseld en niet veel later ook aanvaller Sellem Chemlalie met liesklachten naar de kant moest, was het duidelijk dat er deze middag niet veel te halen viel voor de bezoekers.

Aarlanderveen probeerde het na rust nog wel, maar verder dan wat speldenprikjes richting het doel van VVSB-keeper Peter van de Berg kwamen de bezoekers niet. Na de 2-0 van VVSB, een goede goal van Victor Schipholt, was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Daarna zorgen subersub Berhang Sartib (3-0) en Brian Bor (3-1) voor de eindstand.

Aarlandervener Derk Gruppen kon na afloop dan ook niet anders dan vaststellen dat de overwinning voor VVSB meer dan terecht was. Gruppen:,, VVSB was duidelijk feller en fitter dan wij waren. Ik denk dat iedereen dat heeft kunnen zien. Na rust gingen we wat opportunistischer op zoek naar de gelijkmaker, maar we speelden in een te laag tempo en hebben het ze nauwelijks lastig kunnen maken. Complimenten trouwens voor VVSB. Zij hebben een goede ploeg en ik denk dat ze ook dit seizoen weer hoge ogen gaan gooien’’, besloot de middenvelder sportief.

VVSB (za)-  Aarlanderveen 3-1 (1-0) 6. Damen 1-0, 60. Schipholt 2-0, 77. Sartib 3-1, 85. Bor 3-1

Opstelling VVSB: Van de Berg, Koeckhoven, Janssen, Aartman, De Jong, Van Steijn, Schipholt (74. Sartib), Taskin, Bierhuizen, Damen, Van Ruyven.

Opstelling Aarlanderveen: Du Chatinier, Egberts, Van der Pijl, Bor, Nouwens (30.Nagtegaal), Nieumeijer, Westmaas (75. Perkins), Emaangoun, Voorn, Janszen, Chemlali (40. Gruppen).

Foto’s: met dank aan VVSB

Must Read