zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseBalans bij Voorschoten'97 versus DHL

Balans bij Voorschoten’97 versus DHL

-

Derde klasse A (zondag) – Een verlaten sportpark, een sfeerloze ambiance, kleedkamers welke dicht zijn, in de rust op het veld blijven en na afloop met je (natte) kloffie de auto in. Het is niks, het blijft niks, het is niet zoals we gewend zijn, maar noodzakelijk in deze tijd. Bij veel clubs is het nu pappen en nathouden en is er vanuit de club nauwelijks toezicht op het naleven van de (spel)regels omtrent corona. Een tip van uw verslaggever: neem contact op met Voorschoten’97, want zij hebben het perfect voor elkaar, complimenten dus.

Terug naar het voetbal, na een sterk begin van de thuisploeg kwamen de bezoekers tegen de verhouding op 0-1 waarna de wedstrijd meer in evenwicht kwam. In het zicht van de haven kwamen de Adegeestbewoners op 1-1 wat tevens de eindstand was. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag, Jammer voor de thuisploeg, want bij winst was de ploeg van trainer Denis Luhulima koploper geweest.

Na het gebruikelijke aftasten waren de eerste echte grote mogelijkheden voor de gastheer, een vrijwel niet te missen kans voor Hamidullah Sarmastzada werd slechts met het hoofd geschampt en nauwelijks een paar minuten later testte Frank van den Heuvel namens de geel-groenen de vuisten van doelman Kevin de Goeijer. Na ruim een kwartier kwamen de gasten op voorsprong. Een uitstekende steekbal zette Pascal Massar alleen voor doelman Chris van der Mijn en die rondde beheerst af.

Hierna brak een fase aan waarin Voorschoten’97 het moeilijk had. De Hollandse Leeuw kreeg een aantal mogelijkheden, maar het verschil bleef minimaal in het voordeel van de ploeg uit Delft. Na een half uur spelen bleek de goalie van de gasten opnieuw een sta-in-de-weg bij een inzet van Van den Heuvel. De rust brak aan met een 0-1 stand, al had dit door tweemaal defensief geklungel aan de kant van gastheer ook zo maar anders kunnen zijn.

Na een uur spelen was er vanuit de thuisploeg een roep om een penalty, maar de uitstekend leidende scheidsrechter zag hier terecht niets in. Jurgen Oerlemans dacht na driekwart van de wedstrijd de gelijkmaker op het bord te zetten. Zijn inzet belandde helaas voor hem en zijn team op de lat. Vlak voor tijd viel dan toch de verdiende gelijkmaker te noteren. Na goed doorzetten van Jarno van der Born kopte Rick van der Maas de goed aangesneden voorzet bij de tweede paal binnen.  DHL schoot hierna nog een keer op de lat. Al met al een terechte eindstand na exact negentig minuten niet altijd even goed voetbal, met regelmatig de verkeerde keuzes. De Voorschotenaren vinden zichzelf na vier wedstrijden terug in de top vier en dat is na de enige nederlaag op de eerste speeldag een compliment waard.

Man of the match Jarno van der Born was na afloop duidelijk in zijn analyse. ,,In de eerste helft misten we zowel voor- als achterin scherpte, de tegengoal was hier een voorbeeld van. In de rust waren zowel de trainer als de spelersgroep ontevreden en de tweede helft hebben we met meer energie en meer de wil om te winnen toch een verdiend spel behaald.  De tegenstander ging steeds meer op eigen helft spelen en beperkte zich meer tot het verdedigen van de voorsprong.  Een overwinning had in mijn ogen ook best verdiend geweest al kan je de wedstrijd ook nog verliezen bij die bal op de lat. Wat mezelf betreft was ik in de tweede helft ook scherper en feller en maakte ik meer gebruik van de rechterflank waarbij uiteindelijk dan ook de gelijkmaker viel. Na een voorbereiding zonder overwininningen staan we nu bij de top vier en valt eigenlijk alles wel op zijn plaats. We worden steeds meer een team met een gezellige (jonge) groep  en een trainer die goed bij ons en de club past.”

Voorschoten’97– DHL 1-1 (0-1) 18. Massar 0-1, 72. Van der Maas 1-1. Scheidsrechter: De Jong.

Opstelling Voorschoten’97 : Van der Mijn, Van der Born, G. Mulder, T. Mulder, Hogewoning, Oerlemans, Vijlbrief, Elligens, Van den Heuvel, Sarmastzada (69. Rebergen).

Basisopstelling DHL : De Goeijer, Hartogh, Steijn, Bibouh, Hofstede, Wagenaar, Helena, Schwencke, Massar, Paanakker, Brook.

Foto’s: met dank Voorschoten’97