HomeZaterdagDerde klasseBlauw-Zwart op eigen bodem nipt voorbij FC Oegstgeest

Blauw-Zwart op eigen bodem nipt voorbij FC Oegstgeest

-

Derde klasse A (zaterdag)-Vorige week verspeelde FC Oegstgeest een 2-0 voorsprong thuis
tegen Lugdunum. Het werd 2-4 voor de bezoekende ploeg. Maar met name de eerste helft
bood de nodige perspectieven voor trainer Jelle Korbee. Dit weekend reisde
zijn ploeg af naar Wassenaar alwaar het de degens mocht kruisen met Blauw-Zwart. Ook
ditmaal verloren de Voscuylbewoners. Het werd 1-0, maar volgens jongeling Daan van der
Weijden werd het tegendoelpunt geïncasseerd door een miscommunicatie in de verdediging
en dus niet vanwege minder voetbal dan dat van de opponent.

Van der Weijden vertelt: ,,De eerste helft gebeurde er eigenlijk helemaal niets. Wij creëerden geen kansen maar aan de andere kant gaven we ook niets weg. Beide ploegen speelden slordig met name omdat er veel lange ballen werden gespeeld die voor geen meter aankwamen. Al snel had iedereen het gevoel da het een 0-0 wedstrijd zou worden. Wel zagen wij een doelpunt afgekeurd worden voor vermeend buitenspel. Erg jammer, want mijns inziens was het een zuivere treffer. Tot aan de rust kabbelde de wedstrijd voort zonder noemenswaardige spelmomenten.”

Vervolgend: ,,Ook na de onderbreking veranderde er zeer weinig aan het spelbeeld. Met dat verschil dat we halverwege de tweede helft onnodig achter kwamen. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht en door miscommunicatie in de verdediging opende Blauw-Zwart de score (treffer Kim Theil, red.). Gezien de wedstrijd een fortuinlijke voorsprong voor hen. Hierna probeerden we uiteraard aan te zetten en op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Er ontstond een aantal één op één kansen waaruit we gewoon hadden moeten scoren. Naarmate de laatste minuut in zicht kwam werd het steeds moeilijker en de krachten vloeiden weg uit onze benen. Wederom verlies, maar het had echt niet gehoeven.”

De sympathieke middenvelder tot besluit: ,,We moeten de komende wedstrijden snel op
jacht gaan naar een doelpunt. Mochten we op voorsprong komen, dan moeten we meer rust in het spel houden. Het hoeft namelijk niet altijd vooruit, een balletje terug spelen om te consolideren geeft namelijk helemaal niets. Een overwinning is nu meer dan wenselijk, zo’n seizoen als het vorige willen we in Oegstgeest niet meer meemaken.”

Volgende week neemt FC Oegstgeest het op eigen sportpark op tegen Sporting Leiden. Een tegenstander die een zege ook hard kan gebruiken. Welke regioclub krijgt er volgende week kleur op de wangen?

Overigens gaf Korbee na afloop aan dat hij, na overleg binnen de club, het seizoen zal afmaken. ,,Ik ben blij met die duidelijkheid en dat er een trainer voor het tweede gevonden is. Wel is het zo dat Nico weer aanschuift als de mogelijkheid voor hem zich voordoet. Zijn terugkomst wordt hem aan alle kanten gegund.”

Basisopstelling FC Oegstgeest: Jansen, Gianfiglio, Apcar, Steenkamer, Bakker, van Gent, Overvliet, Boerma, Van der Weijden, Van Moorsel, Roelen.