TAVV is een grote kanshebber voor de titel in 3A dit seizoen. Vorig seizoen nog degradeerden de Ter Aarders uit de tweede klasse, maar er gloort nu al weer hoop terug te keren. Of dat nu wel of niet het geval zal zijn straks, trainer Frenk van der Kleij zal vertrekken. Recent werd bekend dat Dennis Tijssen (op de foto met voorzitter Ruud Zonderop) zijn opvolger wordt. Een korte kennismaking met de huidige trainer van ARC JO19.

,,Het is heel snel gegaan. Twee weken terug is het eerste contact gelegd. Eerst heb ik een gesprek gehad met de TC en daarna met hen en enkele spelers. Ruim een week later was het beklonken. Maar waarom zou je er ook lang over doen als het gevoel aan twee kanten snel goed is? Er is een klik en de visie van de club en die van mij komen heel behoorlijk overeen. Er zijn veel raakvlakken en dan is een logisch gevolg dat de handen worden geschud.”

Afgelopen dinsdag werd een en ander rond gemaakt en zo wordt de 44-jarige inwoner uit Vleuten volgend seizoen voor het eerst hoofdcoach. ,,Ik heb eerder als assistent-trainer gewerkt bij VVA uit IJsselstein, zowel op het niveau van de tweede als de eerste klasse. Nu ben ik drie jaar werkzaam voor ARC en daar heb ik het ook enorm naar mijn zin. Enkel heb ik volop ambitie en ik achtte de tijd rijp om nu een eerste elftal te gaan coachen. Bij ARC heb ik veel felicitaties gehad. Men gunt het mij en dat voelt goed aan. Met JO19 zijn we gepromoveerd naar de tweede divisie en ook nu gaat het niet verkeerd. ARC is een warme club met prettige mensen en datzelfde voelde ik ook direct in Ter Aar.”

Tijssen, die zelf voetbalde en spits was, is gedreven en heeft ontaard veel zin in zijn nieuwe uitdaging. ,,Ik kan haast niet wachten, maar uiteraard wil ik het seizoen in Alphen goed afsluiten. De komende maanden zal ik zeker wedstrijden gaan bezoeken van TAVV. Ik heb de schema’s al naast elkaar gelegd en er zijn mogelijkheden ze te zien. Natuurlijk heb ik mijn huiswerk gedaan in de voorbije tijd en ben ik veel te weten gekomen over de club en het eerste elftal. Het is voor mij echter wenselijk om een en ander ook met eigen ogen te gaan zien.”

TAVV staat er goed voor en lijkt enkel nog te moeten afrekenen met Aarlanderveen. ,,Een promotie zit erin en de tweede klasse zou uiteraard leuk zijn, zeker omdat de terugkeer dan snel bewerkstelligd zou zijn. Voor mij is het verder geen issue. Mocht het onverhoopt niet lukken dan is de uitdaging om het volgend seizoen wel af te maken en terug te keren naar de tweede klasse. De tijd zal het leren. Ik heb daar nu nog geen invloed op.”