woensdag, april 17, 2024
HomeZaterdagDerde klasseEsli Westmaas (Aarlanderveen): ,,Goed gespeeld, maar weer geen punten’’

Esli Westmaas (Aarlanderveen): ,,Goed gespeeld, maar weer geen punten’’

-

Derde klasse A (zaterdag) – Hoe zou Aarlanderveen zich uit bij het Zoetermeerse en ongeslagen D.W.O. (Door Wilskracht Ontstaan) herstellen van de nederlaag twee weken geleden uit bij VVSB? Was de dokter van deze mooie ploeg uit de gemeente Alphen nog steeds met een volle ziekenboeg bezig? Het werd deze middag uiteindelijk een 2-1 nederlaag, maar de groen-witte aanvaller Esli Westmaas keek er anders tegenaan: ,,Benutten we de grote kansen na rust dan was het, appeltje eitje, een dik verdiende uitzege geworden. Maar het belangrijkste is dat we best goed hebben gespeeld. We hebben voortdurend goed druk gezet en er met zijn allen voor gestreden tot het laatste fluitsignaal.”

Met vijf nieuwkomers t.o.v. vorig seizoen liet trainer Gerald van der Klok zijn elftal starten waarbij hij met eigen ogen zag dat het even moeite kostte om alles goed neer te zetten binnen de lijnen. Er kwamen wel kansjes, maar nog niet van die echt grote. Zou de week vrij door de afgelasting vorige week thuis tegen kampioenskandidaat CVC Reeuwijk nadelig werken voor de uitploeg? Blijkbaar wel, want ondanks alle goede bedoelingen was het D.W.O. dat met een kopdoelpunt de 1-0 scoorde.

Westmaas: ,,Maar onze aanvoerder Thom Nouwens gaf een hoge diepe bal aan Bram Egberts en deze ging er weer als een raket vandoor. En hij wist ook nog mooi doeltreffend af te ronden met een droge, doffe knal, 1-1. Daarmee verdwenen we ook de kleedkamer in. Daar stond onze trotse trainer die vertelde dat hij ervan had genoten. De opbouw zag hij beter en beter verlopen, zo ook de combinaties en kansjes kunnen dan zeker na de thee kansen worden als we zo zouden blijven spelen. Dat doet je als spelersgroep zeker goed, dat uitgesproken onvoorwaardelijke vertrouwen in ons als spelersgroep.”

Na tien minuten bleek het woord ‘vertrouwen’ vooral bij de Zoetermeerse spelers te hebben gewerkt, want ze scoorden de 2-1. En daarmee ging er uiteindelijk iets om bij de groenwitten waar helaas geen enkele supporter van kon genieten behalve mensen van de organisatie, een enkel bestuurslid en de aanwezige geblesseerde spelers. De koppies gingen niet hangen bij de uitploeg, integendeel. Er werd voortdurend hoog druk gezet, Dick Advocaat kon er met zijn Feijenoord-spelers nog wat van leren, en het ongeslagen D.W.O. kreeg het knap moeilijk. ,,De laatste tien minuten zetten we nog meer druk, ook al trad bij menigeen en ook bij mij de vermoeidheid op. Zo jammer dat we de diverse grote kansen toch niet konden benutten. De gelijkmaker, daar hadden we minstens recht op.”

Met deze 2-1 uitnederlaag van Aarlanderveen kwam de prima en attractief spelende ploeg op 3 uit 3 op de negende plek (6-5) in deze derde klasse A waar DWO zelfs koploper werd met 9 uit 3 (7-1). Westmaas: ,,Volgende week dan maar tegen TAVV uit de drie punten pakken en mee naar huis nemen? Zij staan immers nog wat lager dan wij met een elfde plek met 2 uit 3. We gaan het zien”, aldus de enthousiast verhalende aanvaller van Aarlanderveen.

DWO– Aarlanderveen 2-1 (1-1). 1-0, 1-1 Egberts, 2-1.

Basisopstelling Aarlanderveen: Du Chatinier, Egberts, Van der Pijl, Bor, Nouwens, Nagtegaal, Westmaas, Emaangoun (Chemlali), Kamiris, Janszen en Gruppen.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read