HomeZaterdagDerde klasseFC Oegstgeest en Lugdunum beiden sip na 2-2 gelijkspel

FC Oegstgeest en Lugdunum beiden sip na 2-2 gelijkspel

-

Derde klasse A (zaterdag)- De neutrale toeschouwer zal na afloop van het treffen tussen FC Oegstgeest en Lugdunum vast met een glimlach het gezellige onderkomen van de Oegstgeeste fusieclub zijn binnengestapt, maar de teams zelf stonden er na 90 minuten voetbal wat beteuterd bij. FC Oegstgeest, omdat het net als vorige week niet lukte om een 2-0 voorsprong over de streep te trekken, en Lugdunum omdat het mogelijke dure punten verspeelde in de jacht op de tweede periodetitel. Na een wat saaie eerste helft kwam de wedstrijd in het laatste half uur pas echt op gang en moesten beide teams zich uiteindelijk tevreden stellen met een puntje (2-2).

Na een voorzichtig begin van beide kanten trokken de bezoekers halverwege de eerste helft het initiatief wat naar zich toe en waren via de gevaarlijke Mike Aalders dichtbij de openingstreffer. FC Oegstgeest-keeper Mitchel Zandbergen was kansloos bij een afstandsschot van de Leidse spits, maar de lat bracht redding voor de thuisclub. FC Oegstgeest leek voor rust veel moeite te hebben met de straffe wind en kwam nauwelijks voor het doel van Lugdunum-keeper Delano van Wanrooij.

Na rust kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en opende direct met kansjes voor Melvin van Gent en Daniël van Vliet. Na een uur spelen was het wel raak voor de thuisploeg. Lugdunum-speler Ahmed Blazquez had in het zestien metergebied geen rekening gehouden met Tim Bakker en tikte de jeugdige Oegstgeestenaar aan. Scheidsrechter Groenendijk wees naar de stip en Bob den Hollander klaarde het klusje (1-0). Een paar minuten later mocht Den Hollander opnieuw vanaf elf meter aanleggen, nadat Groenendijk een overtreding zag van Abdel Ali El Baroudi. De door de Leidenaren hevig betwistte strafschop was opnieuw een prooi voor Den Hollander (2-0). Lugdunum-coach Roberto Escurdero greep hierna in en stuurde verdediger Tom Dijkhuizen als stormram naar het front.

Al een paar minuten later loonde deze wijziging. Dijkhuizen was na een ouderwetse scrimmage het meest alert en liet Zandbergen kansloos (2-1). Voor de Leidenaren het sein om nu alle remmen los te gooien en met man en macht op zoek te gaan naar de gelijkmaker. De bezoekers werden hierbij een handje geholpen door de thuisploeg zelf, doordat Harm-Jaap Boerma na twee keer geel het veld moest verlaten. Het numerieke overwicht van de bezoekers werd al een paar minuten later in klinkende munt omgezet. Na een goedlopende Leidse aanval was Ilias Absalem trefzeker (2-2). In de hectische slotminuten kregen beide teams kans op meer, maar na het laatste fluitsignaal van Groenendijk was er sprake van een getalsmatig evenwicht (2-2).

FC Oegstgeest- verdediger Mario Gianfiglio na afloop:,, Balen. Als je in de tweede helft met 2-0 voorstaat, dan is het zuur dat je niet als winnaar van het veld stapt. Gelukkig pakken we uiteindelijk nog wel een punt  tegen een goede tegenstander. Toch voelt het alsof we twee punten hebben weggeven’’, sipte de Oegstgeestenaar.

Ook in de andere kleedkamer was er ook geen sprake van een feeststemming. Tom Dijkhuizen licht toe:,, We hebben het vaker lastig tegen dit soort tegenstanders. We laten ons verrassen in de omschakeling en mede door een, in mijn ogen onterechte, tweede penalty, staan we in no time met 2-0 achter. Dan moeten we alles op alles op zetten om toch weer in de wedstrijd te komen. We maken nog wel de 2-2, maar de winst zat er niet meer in. Erg jammer, want we hadden hier geen punten mogen laten liggen’’, besluit de Valkenburger in Leidse dienst.

FC Oegstgeest – Lugdunum 2-2 (0-0). Scheidsrechter: Groenendijk. 60. Den Hollander 1-0, 66. Den Hollander 2-0, 71. Dijkhuizen 2-1 83. Absalem  2-2.

Opstelling FC Oegstgeest:: Zandbergen, Smallenbroek, Gianfiglio, Bakker, Morin, Van Gent, Van Vliet (86. Van Moorsel), Den Hollander, De Bruyn, Lichtenbeld, Boerma.

Opstelling Lugdunum: Van Wanrooij, Bayram (46. Dijkhuizen), Van Leeuwen, Atif, Blazquez,Mouchih, Absalem, Aalders, Van Heijiningen (68. Brandt), El Baroudi, Gras.

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl (een fotoreportage volgt nog!)