Derde klasse A (zaterdag)- Wie de wedstrijd niet heeft gezien en de ruime uitslag ziet, vermoedt een eenvoudige overwinning van koploper TAVV bij hekkensluiter FC Oegstgeest maar niets is minder waar. In delen van de wedstrijd was FC Oegstgeest zelfs de betere ploeg, maar de thuisploeg zelf hielp TAVV flink in het zadel. De bezoekers maakten dankbaar gebruik van de geboden mogelijkheden en liet de fusieclub voor de negende keer dit seizoen met lege handen achter(1-5).

Na een voorzichtig begin van beide partijen pakte TAVV het initiatief en zorgde centrale verdediger Yannick Otto met dieptepasses voor veel onrust in de Oegstgeestse defensie. Diezelfde Otto kopte na een corner van Jeffrey Pieterse de 0-1 binnen en niet veel later stond al de 0-2 op het scorebord, nadat Melvin van Gent  de bal achter  zijn eigen doelman Mitchel Zandbergen had gekopt.

De thuisploeg wankelde, maar herpakte zich onder aanvoering van de sterk spelende Bob den Hollander knap. De aanvoerder zette met een splijtende pass Daan van Moorsel volledig vrij voor TAVV-doelman Edwin Pieterse, maar de goalie redde fraai. Vlak daarvoor al leek Harm-Jaap Boerma voor 1-2 te gaan zorgen maar zijn kopbal raakte de paal. Ook kansen voor Wouter de Bruyn en Den Hollander waren niet aan de thuisploeg besteed, zodat de verdiende aansluitingstreffer uitbleef.

Kort na rust leek het doelpunt van Dorus Boddeke voor de beslissing te gaan zorgen (0-3), maar bijna vanaf de aftrap kopte Daan van Moorsel de 1-3 binnen. De Bruyn kreeg hierna nog een goede kans op de 2-3, maar na de 1-4 van Nick Straver, die profiteerde van weifelend optreden van Zandbergen, was de wedstrijd definitief beslist. Het sierde de thuisploeg dat ze niet wensten te capituleren. Trainer Nico van der Salm bracht spits Daniël van Vliet voor verdediger Ruben Groeneveld, maar veel leverde dit niet meer op. Donny van der Neut profiteerde in de slotfase van de ontstane ruimte en schoot de 1-5 eindstand op het scorebord.

FC Oegstgeest-speler Timo Lichtenbeld na afloop:,, Laat ik vooropstellen dat TAVV verdiend heeft gewonnen, maar door persoonlijke fouten van ons hebben we ze ook een handje geholpen. We waren in bepaalde fases van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar op de beslissende momenten gaven we niet thuis. Dat is een beetje het verhaal van dit seizoen. Voetballend gezien gaat het de laatste tijd in ieder geval wel steeds beter, daar moeten we ons aan vasthouden’’, besluit de Oegstgeestenaar.

TAVV-aanvoerder Lars van der Pijl over de wedstrijd: ,,Ik weet niet wat er vandaag met ons aan de hand was. Na de 0-2 verloren we ons koppie en moesten wij achter FC Oegstgeest aan lopen. De laatste weken spelen we trouwens niet ons beste spel, maar we geven ook niet veel goals weg. Het zal volgende week tegen Sporting Leiden echt beter moeten’’, aldus van der Pijl. De centrale verdediger zal overigens het eind van dit seizoen niet meer meemaken als actief speler, vanaf medio maart vertrekt de aanvoerder voor een periode van vier maanden voor werkzaamheden naar het Caribisch gebied.

Bij TAVV werd de feestvreugde na afloop alleen maar vergroot nadat het nieuws van de nederlaag van concurrent Aarlanderveen (1-3 tegen VVSB) binnen sijpelde, waardoor het gat met de enige andere titelkandidaat tot zes punten (en een wedstrijd minder gespeeld) is opgelopen. Volgende week gaat TAVV op bezoek bij Sporting Leiden om de resterende 56 minuten (bij een 0-0 stand) van de eerder gestaakte wedstrijd uit te spelen en daarna komt Aarlanderveen naar Sportpark Aardam – West. Als TAVV dan de goede vorm van het begin van dit seizoen terugvindt, zouden het weleens hele mooie weken kunnen gaan worden voor de formatie van trainer Frenk van der Kleij…..

FC Oegstgeest – TAVV 1-5 (0-2). Scheidsrechter:  Yanover

13. Otto 0-1, 20. Van Gent (e.d.) 0-2, 50. Boddeke 0-3,  51. Van Moorsel 1-3, 61. Straver 1-4, 82. Van der Neut 1-5.

Opstelling FC Oegstgeest:: Zandbergen, Smallenbroek, Solleveld (86.Lichtenbeld)  Groeneveld (72. Van Vliet), Bakker, Van Gent, Van Moorsel, Den Hollander, De Bruyn, Polet, Boerma

Opstelling TAVV: E. Pieterse, K. van Wijk, Van der Pijl, Otto, Verwoerd, Straver, J. Pieterse (65. Van Wijk), Boddeke, Van der Neut, Van der Hout (86. Keijzer),  Modderaar (79. Konings).

Foto’s: Eric van de Wijngaard