Derde klasse A (zaterdag) – Het was bijna rust en de FC maakte zich op om met een 0-1 voorsprong de kleedkamers op te zoeken. Niet dat het allemaal sprankelend was, maar de bezoekers waren zeker de beter voetballende ploeg. De weer van een polsblessure teruggekeerde Bas Nieuwenburg: ,, We waren tot de gelijkmaker nog niet in de problemen geweest en we waren lekker fel in de duels. Ik zou nog kunnen leven met een penalty tegen en een gele kaart voor Thijs Smallenbroek, maar een rode kaart voor een duw vond ik wat overdreven. Dit is weer zo typerend voor dit seizoen, alles wat maar tegen kan zitten overkomt ons.” De terecht toegekende penalty werd beheerst door Mitchell Griekspoor benut en de wedstrijd kreeg een volledig andere wending.

De Voscuyl bewoners waren in de drieëntwintigste minuut op voorsprong gekome. Nadat de afgeketste vrije trap door goalgetter Bob den Hollander hard op het doel werd geschoten, raakte de bal onderweg een Nieuw Vennepse arm en de leidsman wees terecht naar de kalkstip. Den Hollander schoot de bal resoluut in de kruising en liet daarmee al weer zijn twaalfde treffer aantekenen: 0-1.

Op de toegekende strafschoppen was weinig aan te merken maar de scheidsrechter viel niet alleen op door zijn roze tenue, maar wuifde duidelijke overtredingen met alle gemak weg. Het enige positieve daar aan was dat hij dat wel aan beide kanten deed.

Ook al waren de omstandigheden moeilijk met een harde wind dwars over een ouderwets knollenveld, het was erg pover wat beide ploegen lieten zien en het is ook niet voor niets dat je bijna een muisarm krijgt als je naar de teams op de ranglijst gaat zoeken.

De Oegstgeestenaren zijn hekkensluiter en de thuisclub staan voorafgaande aan het duel twaalfde met vier punten meer. Toch hebben beide clubs ook nog wel wat gemeen, het zijn beide fusieclubs en hebben beide al meer dan 50 doelpunten moeten incasseren.

Ondanks de man minder situatie na de pauze kwam de staartploeg niet echt in de problemen en de thuisclub had ook met tien man verder gemoeten nadat een VVC’er een natrappende beweging maakte naar Daan van Moorsel. Ook nu zat het de FC niet mee, want ook dit ontging de arbiter van dienst. Na een goede combinatie kon Daniel van Vliet de bal niet goed meenemen, anders had hij vrij voor de keeper gekomen.

VVC werd iets dreigender en twintig minuten voor tijd schatte Tim Bakker een steekpass niet goed in en een speler van de thuisclub kwam alleen door en zijn voorzet werd door de verder goed spelende Nieuwenburg in eigen doel gewerkt. ,, Ik kon niets anders doen dan de bal nog proberen te onderscheppen, anders kon een tegenstander de bal zo in het lege doel schieten. Wel een domper natuurlijk, maar ik ben wel blij dat ik blessurevrij heb kunnen spelen, al had ik vorige week al zeventig minuten voetbal in de benen zitten in een vriendschappelijk potje. Ik vond ons vandaag de betere ploeg, maar daar kopen we niets voor. De komende weken krijgen we tegenstanders waar we zeker kansen tegen hebben, maar het wordt onderhand zaak om eindelijk weer eens punten te gaan pakken.”

De gifbeker moest helemaal leeg voor de bezoekers, want ook Vincent Solleveld moest het veld verlaten voor een behoorlijke overtreding, al deed de scheidsrechter eerder soortgelijke charges af zonder fluitsignaal. Ook de grensrechter van FC Oegstgeest moest na opmerkingen zijn vlag inleveren. De bezoekers kregen met negen man nog een mega kans. Wouter de Bruyn schoot helemaal vrij voor de keeper tegen hem aan. Er ontstonden vervolgens zeeën van ruimtes voor VVC en dat leverde verschillende kansen op, maar het bleef 2-1 voor de thuisclub die na de winterstop negen punten uit vijf wedstrijden hebben behaald. Zo’n serie is onderhand een must voor de promovendus om niet gelijk weer af te dalen naar de vierde klasse.

FC VVC – FC Oegstgeest 2-1 (1-1). 23. Den Hollander 0-1, 44. Griekspoor 1-1, 79. Nieuwenburg (E.D.) 2-1.

Basisopstelling VVC: De Feijter, Sneekes, Malhi, Enthoven, Griekspoor, Van Vilsteren, Rillen, Graanoogst, De Kleijn, Vaalburg, Van Rijn.

FC Oegstgeest: Zandbergen, Smallenbroek, Gianfiglio (82. Polet), Solleveld, Groeneveld, Nieuwenburg, Den Hollander (74. Van der Spek), De Bruyn, Bakker, Van Moorsel (63. Van Vliet), Boerma.

Foto’s: met dank aan Paul Lichtenbeld (lichtenbeldfoto.nl)

Meer zien? Zie: https://www.oypo.nl/nl/cbc348bde22a5d70