Twee jaar geleden debuteerde Jarno van der Born onder trainer Huib van Oostrom Soede in het zondagteam van Voorschoten’97. Inmiddels is de vleugelverdediger een vaste kracht geworden en niet meer weg te denken in de basis van de nieuwe trainer Dennis Luhulima. Van schuchter jochie tot tot kerel om het maar even simpel samen te vatten. ,,Ik moest best wennen aan het seniorenvoetbal, het is veel fysieker en sneller dan in de jeugd. Inmiddels weet ik niet beter en voel met helemaal thuis”, aldus Van der Born (op archieffoto tegen VVH).

Vervolgend: ,,Na een dramatische oefen- en bekerperiode presteren we beter dan verwacht en de puzzelstukjes lijken zo te zeggen in elkaar te vallen.” Met zeven punten uit de laatste drie wedstrijden doet de ploeg het prima. ,,Niet degraderen was ons doel bij de start en daar is inmiddels niets aan veranderd”, vult Van der Born aan.

Zoals bekend vetrokken twee absolute steunpilaren van de selectie en een uitermate matig seizoen werd door menigeen gevreesd, mede door het zwakke voorseizoen. Ook Van der Born was er niet gerust op: ,,Er werd een zeer voorzichtige doelstelling geformuleerd, en het lijkt me verstandig de verwachtingen niet te hoog te spannen ondanks aardige resultaten. Wat kun je nu zeggen eigenlijk? Er is niet eens een favoriet in deze klasse aan te wijzen; iedereen lijkt van iedereen te kunnen winnen. Natuurlijk missen we Niels (van den Berg) en Bryan (Hilders), maar het lijkt erop dat de doorstroom van jeugd in combinatie met ervaren krachten als Roy Elligens een hecht team tot gevolg heeft gehad. Veel jongens zijn net als ik opgegroeid binnen deze club en de sfeer is meer dan uitstekend. Ook nu we elkaar amper niet live kunnen zien zorgen we via online sessies zoals bijvoorbeeld via een pubquiz dat we de band niet kwijt raken. ”

Luhulima (foto hieronder) heeft zijn selectie niet met allerlei opdrachten opgezadeld. Van der Born: ,,Hij legt de verantwoordelijkheid bij ons. Online spreken we wel eens af te gaan trainen, individueel natuurlijk, maar zo weet je dat anderen ook serieus aan hun conditie werken.”

Van der Born studeert integrale veiligheidskunde, werkt als vakkenvuller bij een supermarkt en zet zich in als pedagogisch medewerker om kinderen te begeleiden. ,,In die laatste job ben ik toevallig gerold via een vriend, maar ik vind het echt top. Misschien wil ik later wel jeugd gaat trainen bij Voorschoten’97 of zo. Wie weet wat de toekomst brengt.”

Ondanks zijn drukke programma ziet de verdediger geen problemen als het om midweekse wedstrijden gaat bij een herstart. ,,Daar zal het wel op uitdraaien als het volledige programma uitgespeeld gaat worden. Dat moet wel gaan lukken, denk ik. Een vakantie boeken is op dit moment geen issue, dus langer doorgaan is voor weinig spelers een probleem, zo schat ik in. Duimen maar voor hervatting midden januari en zonder problemen de competitie uitvoetballen. Ik kan niet wachten.”