Derde klasse A (zaterdag)- Lugdunum gaat als nummer drie de verplichte stop in. Gisteravond werd de inhaalwedstrijd tegen Gouda met 1-0 gewonnen. De enige treffer viel in de slotminuut. Bijna als vanzelfsprekend was Koos de Haas (foto) de doelpuntenmaker. De aanvaller is scherp in dit nog prille seizoen.

Gouda had afgelopen zaterdag een 0-3 achterstand goed gemaakt tegen TAVV. Met het punt kwam de ploeg naar Leiden en het had er alle schijn van dat er weer een punt kon worden meegenomen naar de stad van de stroopwafels. Dat kwam er evenwel niet van. Ozan Isitir stak vlotjes het middenveld over en vond De Haas, die ontsnapte aan buitenspel. De doelman werd omspeeld en de aanvaller bleef vervolgens rustig in de afronding.

Trainer Marco Harleman: ,,Als trainer ben je dolgelukkig dat er alsnog een doelpunt valt. Het leek op 0-0 af te stevenen, hoewel ik al die tijd wel het geloof had dat we zouden scoren. Aan de andere kant moesten we blijven opletten op hun uitbraken. Gouda zakte in en wilde soms snel aan de overkant komen met een dieptebal. Vooral de rechtsbuiten was gevaarlijk en daardoor bleef het spannend tot de laatste tellen. Goed was het allemaal niet, maar de strijd vergoedde veel.”

Al voor de pauze kregen de ploegen kansen. Lugdunum was wel gevaarlijker en hield de controle, zo meende Harleman. ,,We stonden een keer 1 op 1 met hun doelman en De Haas kwam een paar keer gevaarlijk door. Met hun lengte hebben zij getracht gevaarlijk te zijn, maar onze doelman Robin Gersen deed het goed. Het was ook na rust zaak om niet als een kip zonder kop naar voren te gaan rennen. In dit soort duels moet je geduldig blijven en dat lukte ons.”

Net als alle andere ploegen zullen de kikkers nu ook geduld moeten opbrengen. Het gaat minimaal vier weken duren alvorens de competitie hervat kan worden. ,,Lastig. Voor elke trainer en ploeg. We zullen weer aangepast moeten gaan trainen en werken met kleine groepjes. Achterover leunen en niets doen kan simpelweg niet, want we moeten straks weer klaar staan. We gaan met een goed gevoel de stop in, want met negen uit vier doen we het boven verwachting.”

Basisopstelling Lugdunum: Gersen, Dijkhuizen, Brandt, C. Isitir, Azarfane, O.Isitir, Muanda, Hiwat, Person, De Haas, Bergwijn.