Derde klasse A (zondag) – ,,Natuurlijk kan ik een mooi verhaaltje gaan vertellen over het slechte veld, dat we vaak weggleden op deze grasmat en de stormachtige wind die vrij spel had maar daar hadden zowel VSV als wij van Voorschoten’97 deze zondag last van. Ze waren gewoon de beter voetballende ploeg en er is niets, maar dan ook helemaal niets, af te dingen op deze 3-0 nederlaag in Velserbroek”, aldus Lars Beelen de zeer realistisch verhalende middenvelder van de zondagse tak van Voorschoten’97.

Hoe zou Huib van Oostrom Soede het als trainer van de groengelen gaan aanpakken tegen dit VSV waar eerder thuis een kansloze 2-5 nederlaag tegen werd geleden? Zou het hem lukken om met het streven naar verjonging en als een mogelijk opleidingsteam voor de zaterdagtak zijn jongens zo te laten spelen tegen deze partners van ‘Archie, de man van staal’ dat er kansen waren op een goede uitslag? Dan ook wetende dat de thuisploeg de komende twee wedstrijden moet winnen om nog kans te hebben op de tweede periode. Het kon dus letterlijk en figuurlijk zeker gaan stormen op sportpark ‘De Hofgeest’ en zouden de hooggeplaatste Velserbroekers met het spreekwoordelijke mes tussen de tanden het gras deze zondagmiddag gaan betreden.

Dat is bij deze historische club, opgericht in 1912, nog spelend onder de Geuzennaam ‘De rode leeuwen’ met oud-prof Fred André (jawel, hij die van het gegooide mesincident) als bekendste oud-speler, wel een speciale opmerking. Maar dat moet kunnen. Beelen: ,,Maar ze waren gewoon echt de betere ploeg vanaf het eerste fluitsignaal en wij kwamen echt niet aan voetballen toe. Zo was er kort voor rust pas de 1-0, maar ondanks het harde werken van onze kant ook na rust liepen ze wel rustig uit naar een reguliere 3-0 zege.”

Zo kwamen de Voorschotenaren op een tiende plek in deze derde klasse A met 16 uit 16 waarbij het vooral duidelijk is dat het scorend vermogen zeker wat moet worden opgekrikt. VSV belandde stevig op plek drie met 31 uit 16. Beelen: ,,Zondag 8 maart moet het dan maar gaan gebeuren met de uitwedstrijd bij het lager geplaatste Van Nispen uit De Zilk. Daar moeten we de punten gaan pakken en deze wedstrijd maar lekker snel vergeten hoewel het aan onze inzet zeker niet heeft gelegen.”

VSV – Voorschoten’97 (zo) 3-0 (1-0).

Basisopstelling Voorschoten’97 (zo): Van der Mijn, Beelen, Van der Born, Hilders, Mulder, Elligens, Oerlemans, Aschman, Bhour, Van Aken, Lindeman.