dinsdag, maart 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseLugdunum komt slecht begin te boven bij FC Oegstgeest

Lugdunum komt slecht begin te boven bij FC Oegstgeest

-

Derde klasse A (zaterdag)-Afgelopen zaterdag stond de streekderby FC Oegstgeest tegen Lugdunum op het programma. De ploeg uit Leiden boekte in de eerste speelronde een verdienstelijke overwinning op stadgenoot Sporting Leiden (3-0). De Oegstgeestenaren speelden knap gelijk tegen titelkandidaat TAVV (3-3). Ook ditmaal ging Lugdunum met de winst aan de haal. Het werd 2-4 op de Voscuyl na een uiterst vermakelijk duel.

De ploeg van trainers Nino Poulina en Marco Harleman kwam goed uit de startblokken. Al in de eerste minuut schoot verdediger Tom Dijkhuizen snoeihard op de lat. Enkele momenten later kwam de thuisploeg echter op voorsprong. Melvin van Gent werd in het vijandelijke doelgebied gevloerd en kreeg een penalty toegewezen. Dezelfde Van Gent benutte de pingel zelf en liet Lugdunum doelman Kevin Wassenaar kansloos.

De bezoekende ploeg probeerde direct wat terug te doen, maar het had moeite met de stugge verdediging van de Voscuyl-bewoners. In de twaalfde minuut werd er door spelers en publiek geapplaudisseerd voor de onlangs overleden Oegstgeester clubman Hennie van der Hoeven. Kort na dit moment verdubbelde FC Oegstgeest de score. Na een razendsnelle uitbraak speelde Van Gent de bal goed terug op ploeggenoot Daan van der Weijden, die op zijn beurt de bal loeihard in de kruising schoot.

Een stunt leek in de maak, maar de Leidenaren weigerden vroegtijdig te capituleren. Het tempo werd opgeschroefd en na een foutje van FC Oegstgeest sluitpost Gijs Jansen scoorde Achraf Azarfane de aansluitingstreffer. Kort na dit doelpunt kwamen de bezoekers zelfs langszij. Uit een klutsbal schoot aanvaller Gary Person onberispelijk binnen. Met een 2-2 stand werd de rust ingegaan.

Na de onderbreking kwamen de Leidenaren steeds beter in hun spel. Aan de hand van aanvoerder Koos de Haas werden de duimschroeven aangedraaid en de gastheren steeds verder naar achter gedrukt. Het was wachten op een Leids doelpunt en na pakweg een kwartier in het tweede bedrijf viel deze dan ook. Uit een afgevallen bal schoot De Haas keihard binnen en warempel stond de groen-witte brigade op voorsprong.

Hierna stapelden de kansen zich op voor de bezoekers maar werd er in de afronding gefaald. Aan de andere kant kreeg invaller Harm-Jaap Boerma een honderd procent kans, maar ook hij miste. Lugdunum speelde de wedstrijd geconcentreerd en geroutineerd uit en scoorde in blessuretijd de allesbeslissende treffer. Ditmaal was het de pas aangesloten Jadon Virginia die de defensie van FC Oegstgeest kansloos liet. Door deze overwinning bezet de ploeg uit Leiden de eerste positie op de ranglijst. Volgende week gaat de ploeg van FC Oegstgeest trainer Jelle Korbee op bezoek bij Blauw Zwart en Lugdunum neemt het op eigen bodem op tegen Gouda.

Oegstgeest middenvelder Van Gent over het verloop van de wedstrijd: ,,We hebben een jonge ploeg en daardoor missen we de nodige routine. Zeker de eerste helft lieten we zien dat er echt voetbal in ons team zit. We kwamen prima op een 2-0 voorsprong maar hadden de nodige moeite dit vast te houden. Binnen no-time stond het weer gelijk en wisten we dat het moeilijk zou worden in de tweede helft. Lugdunum heeft een goed team en ze wisten prima om te gaan met de geboden ruimte. Helaas gingen we kopje onder maar toch complimenten aan mijn teamgenoten. We hebben zeker niet slecht gevoetbald en we kunnen hier de nodige kracht uit putten. We moeten dit seizoen zeker in de middenmoot kunnen meedraaien. Zeker als meer ervaren spelers weer terug zijn van blessures.”

Lugdunum-doelman Kevin Wassenaar met zijn visie op het duel: ,,We begonnen te slap aan de wedstrijd en keken al snel tegen een achterstand aan. De penalty die zij toegewezen kregen vond ik persoonlijk een cadeautje. Maar goed hij telde wel. Ook toen we 2-0 achter kwamen hadden we niet het gevoel dat we zouden gaan verliezen. Gelukkig trokken we nog voor rust de stand gelijk en hadden we het volste vertrouwen in een goede afloop. De tweede helft had Oegstgeest niet veel meer in te brengen en zo kunnen we stellen dat we vandaag terecht gewonnen hebben. We hebben een goede en brede selectie en willen dit seizoen meedoen om de prijzen. De start van de competitie is in ieder geval goed. Het is aan ons om deze lijn door te trekken.”

FC Oegstgeest-Lugdunum 2-4 (2-2) 4. Van Gent 1-0, 16. Van der Weijden 2-0  35. Azarfane 2-1, 42. Person 2-2, 57. De Haas 2-3 90+3.Virginia 2-4.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Jansen, T. Lichtenbeld, Smallenbroek, Bakker, N.Lichtenbeld, Van Gent, Van Moorsel, Overvliet, Van der Weijden, Apcar, Van Vliet.

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, Dijkhuizen, Brandt, Gumus, Isitir, De Haas, Azarfane, Person, Bergwijn, El Hamami, Hiwat.

Foto’s: met dank aan Paul Lichtenbeld (lichtenbeldfoto.nl)