Derde klasse A (zaterdag)- Lugdunum is 2020 uitstekend begonnen. De ploeg van Roberto Escudero was op eigen veld met 4-1 te sterk voor CVC Reeuwijk. De Leidenaren gaan mede door dit resultaat aan de leiding in de strijd om de tweede periodetitel.

De naar FC Boshuizen verkassende trainer was uiteraard blij met de zege, maar sloot zijn ogen niet voor het spel. ,,Het was zeker niet overtuigend en CVC zal onze zege zeker geflatteerd noemen. We waren slordig en er ging veel niet goed. Wel waren we op de juiste momenten erg effectief en daardoor konden we afstand nemen van deze tegenstander. Al met al was het een grotendeels gelijk opgaande wedstrijd, waarin wij het gelukkigst waren. Het belangrijkste voor ons was de winst, want we maken een goede kans om de tweede periodetitel te pakken. We zijn er uiteraard nog niet want het veld ligt dicht bij elkaar, maar we hebben wel de beste troeven in handen.”

Adam Atif opende de score namens de groenwitten. Tien minuten na de rust moest een speler van de bezoekers eraf met zijn tweede gele kaart en dat kwam Lugdunum niet verkeerd uit. Via Ali El Baroudi en Leroy de Haas werd de score uitgebouwd naar 3-0. Vlak voor tijd deden de gasten iets terug, maar het slotakkoord was op fraaie wijze voor Raymond van Heiningen.

Basisopstelling Lugdunum: Van Wanrooij, N. Atif, Van Leeuwen, Bayram, El Baroudi, Gras, Mouchih, Blazques, A.Atif, Aalders, L.de Haas.