Home Zaterdag Derde klasse Nico van der Salm: ,,FC Oegstgeest ontvangt (aanvallende) versterkingen met open armen

Nico van der Salm: ,,FC Oegstgeest ontvangt (aanvallende) versterkingen met open armen

,,Ik zou nog kunnen leven met een penalty tegen en een gele kaart voor Thijs Smallenbroek, maar een rode kaart voor een duw vond ik wat overdreven. Dit is weer zo typerend voor dit seizoen, alles wat maar tegen kan zitten overkomt ons.” Het is een citaat uit een van de laatste wedstrijdverslagen van FC Oegstgeest. En nee, trainer Nico van der Salm is hier niet aan het woord, maar speler Bas Nieuwenburg. Terugblikkend wil Van der Salm er absoluut geen klaagverhaal van maken, maar samen met onder andere Nieuwenburg geeft hij wel aan dat de Wet van Murphy te vaak toepasbaar was voor Oegstgeest; ‘als er iets tegen kan zitten, dan zál het ook tegenzitten.’

Het begon natuurlijk allemaal met het vertrek vorige zomer van een groot aantal spelers en zeker niet de minsten. Van der Salm startte nagenoeg op nul en de gevolgen waren evident. Van der Salm: ,,Ja, we stonden laatste bij het afbreken van het seizoen, maar met de week speelden we beter. Ik denk ook niet dat we gedegradeerd waren, maar ons hadden gered via de nacompetitie.”

Dat er een nacompetitie aan zat te komen voor FC Oegstgeest is welhaast zeker; de club weet niet beter. Een kwaliteitsinjectie voor de club lijkt echter wel een noodzaak, wil het volgend seizoen niet weer lastig worden. Vooralsnog blijft het echter stil op De Voscuyl. ,,Er dienen zich een aantal jeugdige talenten aan, maar ik geef toe, dat we zeker aanvallend gezien, graag wat mensen erbij zouden willen hebben die er gelijk staan. Dat is tot nu toe niet gelukt.”

Dat mag verrassend genoemd worden, daar Van der Salm over een uitgebreid netwerk beschikt en bekend staat als een kundig trainer met een gevarieerde oefenstof met een oog voor de mens achter de voetballer. FC Oegstgeest beschikt over een geheel gerenoveerd en uitstekend complex en is meer dan alleen een voetbalclub. Genoeg voorwaarden zou je zeggen om nieuwe spelers over de streep te trekken. ,,De praktijk is weerbarstiger”, zo gaat de trainer verder, ,,Clubs als RCL, DoCoS en ook UVS vissen in dezelfde vijver. Dat is een. Eindigt het seizoen normaal, dan zijn er spelers die hun trainer en/of club zat zijn en weg willen. Dat fenomeen zie je nu niet. Spelers blijken nu te kiezen voor de veiligheid bij hun huidige club. Dat is reden nummer twee. Dat wil niet zeggen dat we het opgeven: FC Oegstgeest heeft veel te bieden; laat ze maar komen.”

Positieve berichten zijn er natuurlijk ook. Niemand van de huidige spelers vertrekt en ook een topper als Bob den Hollander, waar veel belangstelling voor was, blijft. Input van nieuwe jongens, een selectie die ondanks alle tegenslag enthousiast bleef, een ervaren trainer en een minder pechvol jaar. Het gaat ongetwijfeld beter volgend seizoen met FC Oegstgeest.