donderdag, mei 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseOpgelucht Aarlanderveen boekt ruime openingszege

Opgelucht Aarlanderveen boekt ruime openingszege

-

Derde klasse A (zaterdag)- Aarlanderveen-trainer Gerald van der Kolk gaf na afloop ruiterlijk toe dat hij voorafgaande de competitie ouverture tegen Be Fair flink in de rats had gezeten. Gezien de waslijst aan blessures en de matige resultaten in de voorbereiding van zijn nieuwe ploeg, was dat ook bepaald niet vreemd. Na afloop was de mineurstemming van de oefenmeester echter als sneeuw voor de zon verdwenen. Aarlanderveen won in eigen huis met 4-0 van de Waddinxveners en mag zich en passant ook nog zich de eerste koploper van het nieuwe seizoen noemen.

 

De beter ingespeelde bezoekers waren in de openingsfase de bovenliggende partij. De gemankeerde formatie van Aarlanderveen probeerde door compact te verdedigen de boel  gesloten te houden en in aanvallend opzicht te gokken op de snelle Davey Grimmelius. Deze strijdwijze leverde de gastheren al na een kwartiertje spelen succes op. De behendige aanvaller ging er aan de rechterkant  vandoor en liet met een stiftje Be Fair-keeper Rick van Hattum kansloos (1-0).

Na deze goal domineerden de bezoekers nog nadrukkelijker en de gelijkmaker leek een kwestie van tijd. Na een goede actie van Dylan Glasbeek had Bas van der Lugt de 1-1 op zijn schoen, maar de Wadinxveense spits maaide van dichtbij over de bal. Ook andere goede kansen waren niet aan Be Fair besteed, zodat de gastheren ongeschonden de rust konden halen.

 

Kort na de pauze toonde Aarlandervener Esli Westmaas, ingevallen voor de gekwetste Derk Gruppen, zich attent, nadat een poging van Sallem Chemlali nog door Van Hattum gekeerd kon worden. Westmaas bleef koelbloedig en schoof de bal in het doel van de bezoekers (2-0). Grimmelius, afkomstig uit Waddinxveen, was na rust een voortdurende plaag voor de defensie van zijn plaatsgenoten. Na ruim een kwartier spelen scoorde Westmaas opnieuw, nu na een voorzet van Grimmelius, en was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Het geloof bij de bezoekers ebde steeds meer en de zwart-witten waren nauwelijks meer gevaarlijk voor het doel van Maico du Chatinier. Uitblinker Grimmelius zorgde met de 4-0 voor de kers op de Aarlanderveense taart.

Vrolijke gezichten dus na afloop op het Polderpark, maar Du Chatinier bleef ook realistisch. ,,We hebben een moeizame voorbereiding achter de rug en we wisten dat Be Fair een goede ploeg heeft. Ze waren deze wedstrijd vaker in balbezit en we hadden het in de eerst helft lastig. We hadden vooraf afgesproken om volle bak te knokken en elkaar positief te coachen en dat pakte goed uit. We hebben het in verdedigend opzicht geweldig gedaan en voorin speelden Esli (Westmaas) en Davey (Grimmelius) ook uitstekend. Ik kan eigenlijk iedereen wel opnoemen, want we hebben het met de hele ploeg gedaan. Het is heerlijk om het seizoen te beginnen met een overwinning, ook omdat we de eerste wedstrijden direct sterke tegenstanders treffen. Het is natuurlijk pas één overwinning en we hebben pas drie punten, maar dit geeft in ieder geval een enorme boost voor de komende wedstrijden’’, aldus de doelman tot besluit.

Aarlanderveen – Be Fair 4-0(1-0) 14. Grimmelius 1-0, 46. Westmaas 2-0, 60. Westmaas 3-0, 81.Grimmelius 4-0. Scheidsrechter: Van der Maat

Opstelling Aarlanderveen: Du Chatinier, Egberts, Van der Pijl, Bor, Grimmelius, Nieumeijer, Gruppen (30. Westmaas), Karmiris (82.Van Lente), Emaangoun (80. Groenewegen), Janszen, Chemlali

Must Read