HomeZaterdagDerde klassePover Lugdunum niet opgewassen tegen sterk Alphia

Pover Lugdunum niet opgewassen tegen sterk Alphia

-

Derde klasse A (zaterdag)– Op voorhand was de wedstrijd Alphia tegen Lugdunum een affiche om naar uit te kijken. Het sterke Alphia, dat afgelopen dinsdag nog een keurige overwinning op TAVV boekte, speelde nu tegen Lugdunum, dat zowel Sporting Leiden als FC Oegstgeest aan de zegekar wist te binden. Achteraf kan geconcludeerd worden dat de Leidse formatie van trainers Marco Harleman en Nino Poulina nog een aantal stappen moet maken om het niveau van Aphia te bereiken.

Onder toeziend oog van een aantal bestuursleden, pers en enkele (geblesseerde) selectiespelers ving de wedstrijd onder herfstachtige omstandigheden aan. De openingsfase was van beide kanten rommelig waarbij zowel Alphia als Lugdunum niet of nauwelijks in staat was de bal in de ploeg te houden.

Het matige spel werd in ruime mate gecompenseerd door een flinke dosis strijdlust. Hierdoor was er geenszins sprake van een saaie wedstrijd. De eerste waarschuwing kwam van Alphense zijde, maar de bal ging vanuit Leids perspectief langs de goede kant van de paal. Ook Lugdunum deelde een aantal speldenprikken uit maar van deze pogingen werd de Alphense keeper Boas Vet niet zenuwachtig.

Een goede actie van Lugdunum-aanvoerder Koos de Haas was de inleiding voor de eerste echte kans van de wedstrijd. Echter kon keeper Vet de inzet van Gary Person pareren. De wedstrijd kwam meer los waarbij het spel over en weer golfde. In de vijfentwintigste minuut kreeg Alphia op de punt van het zestienmetergebied een vrije trap. De ogenschijnlijk matig genomen vrije trap werd door stand-in keeper Robin Gersen verkeerd ingeschat waardoor Lugdunum op een 1-0 achterstand kwam.

Na dit doelpunt had Lugdunum moeite met het verwerken van deze tegenslag waardoor Alphia in toenemende mate op de helft van de Leidse formatie kwam te spelen. Door gebrek aan daadkracht aan Alphense zijde wist Lugdunum de marge op één te houden. Lugdunum had vlak voor rust zelfs op gelijke hoogte kunnen komen maar een mislukte voorzet van linkervleugelaanvaller Ozan Isitir belandde op de binnenkant van de paal. Hierdoor gingen beide ploegen met een marge van één in Alphens voordeel de rust in.

Tijdens de rust stond voor bestuur en pers een bekertje koffie klaar. Vanzelfsprekend werd deze volledig coronaproef uitgereikt, dit als onderdeel van een breed scala aan maatregelen dat door het bestuur van Alphia was genomen. Een complimentje waard!

De tweede helft kende een ander spelbeeld. Alphia kwam met het spreekwoordelijke ‘mes tussen de tanden’ de kleedkamer uit en straalde uit dat het met niets minder dan drie punten genoegen genomen zou worden. Bij Lugdunum daarentegen nam de (onderlinge) frustratie toe en wist het geen raad met het spel van Alphia. Dat al vroeg in de tweede helft de marge door een prachtige volley van wederom Dennis Boer op twee werd gebracht was dan ook geen verrassing (2-0).

Een aantal minuten daarna kwam Lugdunum door een geplaatst schot van Alphiaan Daniël Buijnink op een onoverbrugbare achterstand (3-0). Het geloof aan Leidse zijde was weg. Het laatste half uur had op papier afgedaan kunnen worden. Lugdunum was niet bij machte Alphia echt pijn te doen. De thuisploeg had volledige controle over de wedstrijd en vond een marge van drie meer dan prima. Vlak voor tijd had Alphia nog wel op een grotere voorsprong kunnen komen, maar keeper Gersen stond nu wel zijn mannetje. Na negentig minuten en een beetje floot de goed leidende scheidsrechter Sinke voor het einde van de wedstrijd. Al met al een teleurstellende middag voor een ieder die Lugdunum een warm hart toedraagt.

Aanstaande dinsdag krijgt Lugdunum de kans op sportieve revanche. Dan ontvangt het Gouda, dat uit de eerste drie wedstrijden vijf punten heeft verzameld. Luister hieronder nog naar de podcast voor een reactie van trainersduo Harleman en Poulina op de verloren wedstrijd tegen Alphia.

Alphia – Lugdunum 3-0 (1-0). 25. 1-0 Boer, 49. 2-0 Boer, 53. 3-0 Buijnink.

Basisopstelling Alphia: Vet, Wentink, Lipsius, Duurham, Egberts, Buijnink, Fennich, Hoogervorst, Van Rijn, Hazenbroek, Boer.

Basisopstelling Lugdunum: Gersen, Dijkhuizen, Brandt, Touballi, De Haas, Azarfane, Person, Bergwijn, Isitir, Gumus, Hiwat,