HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden (zo) hoefde niet naar restaurant Taiko om op te staan!

Sporting Leiden (zo) hoefde niet naar restaurant Taiko om op te staan!

-

Derde klasse A (zondag) – Waar de Ajax-spelers zonder de technische staf onderling besloten om na de bekeruitschakeling een teambuildingsactiviteit culinair in te vullen in het toprestaurant Taiko in het Amsterdamse Conservatoriumhotel, deden de spelers van Sporting Leiden het totaal anders. Met een Leidse variant van een bekend Rotterdams voetballied werd het ‘Geen borden maar daden’. Met de geroutineerde en bevlogen technische staf o.l.v. trainer en oud-speler Mark Cerdijn aan hun zijde werd er zondagmiddag geknokt voor elke meter en werd er een vet verdiend 2-2 gelijkspel behaald uit bij het hooggeplaatste VSV.

Jim Pracht, de Leidse verdediger van Sporting, keek er een dag later nog vol trots op terug wetende dat VSV derde stond in deze derde klasse A op zondag en zijn eigen ploeg stijf onderaan (ook door minder gespeelde wedstrijden vanwege diverse afgelastingen): ,,We begonnen ook goed, we knokten voor elke meter tegen een hele sterke tegenstander. Daarom des te mooier dat het ook werd beloond door een fraaie treffer van onze spits Andy (Veldman, red.). Hij kon de 0-1 net voor rust scoren uit een fraaie vrije trap van collega-verdediger Ferry van Leeuwen.”

Het was na rust dat VSV sterker en sterker werd en de Leidse uitploeg weinig meer te vertellen had. Zo leidde de thuisploeg halverwege de tweede helft weer met 2-1. Zou Sporting Leiden na de eerdere kansloze 0-5 thuisnederlaag nu weer ten onder gaan ondanks alle strijdlust? Pracht: ,,En dat tweede doelpunt was ook nog een eigen doelpunt van mij. Ik stond in de baan van het schot en raakte de bal verkeerd waardoor deze achter onze kansloze doelman Danny van Leeuwen verdween.”

Maar in Velserbroek was er ook gerechtigheid, want een vrije trap van dezelfde Pracht vanaf de middenlijn werd via de lat door Jeffrey Smeele, ook bekend als doelman, binnen gewerkt wat de terechte 2-2 kort voor het einde van de wedstrijd betekende. ,,Na afloop barstte natuurlijk het feestje los in onze kleedkamer. En mooi om het met elkaar te beleven, er is ook weer rust in de ploeg. We lopen weer ouderwets voor elkaar, vechten voor elke bal en ‘strijdlust’ en ‘sfeer’ zijn de bepalende sleutelwoorden”, aldus de trots verhalende Leidse verdediger.

Met dit meer dan verdiende gelijke spel blijft Sporting Leiden wel laatste staan op plek veertien met 5 uit 14 waar VSV derde bleef met 32 uit 17. Door overwinningen van de clubs op plek elf en twaalf schoot de Leidse ploeg niet veel op met deze uitslag in evenwicht. Pracht: ,,Maar het belangrijkste is dat we er weer voor gaan met elkaar, en dan kan het best eens gaan spoken op ons sportpark.” Op 15 maart is dan thuis het sterke RKDES de tegenstander, op plek vijf met 28 uit 15, waar eerder 6-0 uit kansloos van werd verloren. Wordt dit een mooie Leidse start van periode drie?

VSV – Sporting Leiden (zo.) 2-2 (0-1).