donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden (zo) weer hard onderuit

Sporting Leiden (zo) weer hard onderuit

-

Derde klasse A (zondag)- Sporting Leiden speelde thuis tegen VSV uit Velserbroek een inhaalwedstrijd. Bij de thuisploeg stonden er wat andere spelers op het veld dan voor de winterstop. Volgens insiders bij Sporting hebben wat spelers het vlaggenschip inmiddels verlaten. De teleurstellende resultaten in dit seizoen zullen vrijwel zeker een rol hebben gespeeld.

Ook op deze zondag was het een onbegonnen zaak voor de Leidenaren. Een fanatiek VSV zette gelijk hoog druk. De trainer van de bezoekers, David Zonneveld, moet apart vermeld worden. Hij heeft echt negentig minuten lang zijn mannen gecoacht. En in die tijd heeft hij geen onzin uitgekraamd. Continu vielen de bezoekers aan. Pas na een kwartier vond Sporting een gaatje om zelf een aanval op te zetten, maar die werd wegens buitenspel gestopt. Er moet wel gezegd worden dat de aanval van de thuisclub alleen maar mogelijk was doordat de bezoekers even verslapten in het doordekken.

Het enige lichtpunt aan de kant van de Leidenaren was hun keeper Jeffrey Smeele. Hij kon zijn ploeg het eerste half uur behoeden voor een tegendoelpunt. Toen kwam de zoveelste aanval van de bezoekers en via een een-tweetje van Daan Tervoort met Rick Michielsen kon laatstgenoemde de 0-1 binnentikken. Nog geen twee minuten later vond het omgekeerde plaats en dat leverde de 0-2 op.

Tot aan de rust gaf VSV helemaal niets weg en in de tweede helft zouden zij dat ook niet doen. Na rust zag je wel bij de bezoekers wat slordigheden in hun spel sluipen, maar de thuisclub was niet krachtig genoeg om hier ook maar enigszins van te profiteren. In de zeventigste minuut wilde Sporting het over een andere, maar totaal verkeerde boeg gooien. Tenminste vooral een speler dan. Invaller Taner Sarikaya ging over de schreef en echt iedereen zag het gebeuren. Arbiter Haripersad zag er slechts een gele kaart in. Het voorval maakte de bezoekers alleen maar venijniger en Tervoort zorgde met een fijne lob voor de 0-3. Keeper Smeele tipte de bal nog aan maar tevergeefs.

Trainer Zonneveld bleef zijn ploeg manen zich niet uit hun spel te laten halen en dat gebeurde ook niet. Een volgende doelpunt viel na een mooie pass vanuit het midden op Tervoort, die de bal doorgaf op Michielsen, die ook zijn tweede van de dag maakte en niet veel later zelfs zijn derde. De 0-5 viel na een vrije trap van Blom die bij Smeele uit zijn handen stuiterde, waarna Michielsen kon scoren.

De eindstand zorgde ervoor dat het negatieve doelsaldo van de Leidenaren weer flink omhoog is geschroefd en de Velserbroekers 3 plaatsen stijgen op de ranglijst naar een gedeelde derde plek.

Goalie Smeele na afloop: ,,We hebben gewoon niet meer de groep die we bij FC Rijnland wel hadden. Toen draaiden we goed mee in de derde klasse en mochten zelfs af en toe snuffelen aan de tweede klasse. Momenteel zijn er nu ook nog een aantal spelers gestopt, en ikzelf bijvoorbeeld ben normaal niet eens keeper. Vroeger heb ik wel in de hoogste jeugd gekeept bij UVS en ADO Den Haag, maar in de senioren ben ik gaan voetballen. Dus zou je kunnen zeggen dat het oude Rijnland nu een veteranenteam is en zondag 1 is een mengsel van jeugd, het tweede elftal en wat veteranen. We zijn niet sterk genoeg en onze tegenstanders zijn wel van een goed niveau. Het krachtsverschil is echt te groot.”

Sporting Leiden: Smeele, Van Leeuwen, Van Zoelen, Veldman (Flissebaalje), Wassink (Sarikaya), Pijls, Richardson, Abassi, Mkaddem, Pracht, Distelvelt (De Windt).

VSV: Plug, De Waal, De Bie, Kamstra, Wilmink (De Boer), De Jong, Lievense (Mudde), Van der Meer (Wijdogen), Michielsen, Blom, Tervoort.