HomeZaterdagDerde klasseStompwijk ’92 pakt broodnodige zege op WIK (3-0)

Stompwijk ’92 pakt broodnodige zege op WIK (3-0)

-

Derde klasse B (zondag)- Het heeft even geduurd maar bij Stompwijk ’92 kon zondag eindelijk weer de vlag uit. Na een periode van drie maanden zonder overwinning was er nu wel een zege voor de Meerhorst-bewoners. Nota bene tegen het Haagse WIK, een directe concurrent in de strijd tegen degradatie, was er succes voor de mannen van Patrick Kamperveen. Na een 1-0 ruststand, tilde routinier Nick Ammerlaan met twee doelpunten zijn ploeg naar de lang gewenste overwinning (3-0).

De thuisploeg, met Nick van den Bosch weer terug in de basis, startte goed en kwam na een klein half uur spelen op voorsprong. Nick Ammerlaan brak door aan de rechterkant en vond bij de tweede paal Kevin van Bemmelen die binnentikte (1-0). Na rust kwamen de bezoekers wat beter in de wedstrijd maar de gelijkmaker bleef uit. Nadat Ammerlaan eerst nog de paal had geraakt was de spits twintig minuten voor tijd wel succesvol. Van den Bosch vond met een lange bal de Stompwijkse topscorer, die koelbloedig afrondde (2-0).

Nadat Ammerlaan in het strafschopgebied werd getorpedeerd door de Haagse doelman mocht de spits vanaf elfmeter aanleggen en bepaalde met deze goal de eindstand op het scorebord (3-0). Ammerlaan moest zich overigens niet veel later met een armblessure laten vervangen. De bezoekers eindigden de wedstrijd met tien man, nadat één van de Haagse spelers het veld  met rood moest verlaten. Door deze overwinning steeg Stompwijk ’92 naar de ‘veilige’ 10e plek.

Overigens zal Stompwijk ’92, in tegenstelling tot andere geluiden, komend seizoen (nog) niet voor de zaterdag als speeldag kiezen. Het vlaggenschip van de Stompwijkers blijft dus ook in het seizoen 2020/2021 op de zondag actief.

Stompwijk ’92 – WIK 3-0 (1-0). 28. Van Bemmelen 1-0, 80. Ammerlaan 2-0, 85. Ammerlaan 3-0.

Basisopstelling Stompwijk ‘92: Van Leeuwen, Zabala, Van den Bosch, Janson, Disseldorp, van den Arend, Kemna, Van Bemmelen, De Haan, Ammerlaan, Lambregtse