Derde klasse A (zaterdag) – Op een regenachtig Sportpark Aardam-West was iedereen er klaar voor, de storm lag nog voor Ierland, maar toch was het plotseling nog onzeker of de wedstrijd wel doorgang kon vinden. Wat was er namelijk gebeurd? De hevig ontdane grensrechter Andre van den Dop had er net een gesprek opzitten met de scheidsrechter en die had duidelijk aan hem aangegeven dat hij hem compleet zou negeren. De aanleiding zou een eerdere wedstrijd in Leiden zijn geweest. Het bestuur van de bezoekers weigerde om op deze manier aan te vangen en zochten contact met de KNVB. Na gesprekken over en weer kwam de redelijkheid weer terug en kon er zowaar begonnen worden, al had men bij Be Fair het idee dat men al met 0-1 achter stond.

Het was zeker niet zo dat de koploper Be Fair zijn wil oplegde en beide teams kregen een paar kansjes, waar een schot van Donny van der Neut nog het gevaarlijkst was. De ploeg uit Waddinxveen bleek een goed voetballende ploeg te zijn, die ook gevaarlijk werd en de goede doelman Erwin Pieterse moest bij een gevaarlijke kopbal handelend optreden. Even voor het half uur gaf Dorus Boddeke een schitterende pass die talent Eric van der Hout bereikte. Hij kapte zijn tegenstander fraai uit en verschalkte de keeper als een routinier 1-0. Dit was alweer zijn tweede treffer in zijn vijfde wedstrijd in de hoofdmacht en zijn kapbeweging heeft hij zich waarschijnlijk op het Panna-veldje naast het hoofdveld aangeleerd.

Pieterse moest vervolgens handelend optreden met zijn voeten op een schot van Kok, die van een meter of tien schoot en even later kwam hij attent zijn doel uit om de gelijkmaker te voorkomen.

Tijdens het eerste kwartier na rust heerste er een soort staakt het vuren, die werd doorbroken door Boddeke die een teenlengte tekort kwam. Weer een minuut later misten de bezoekers de bal op een haar na. De acties van Van der Hout waren zeker niet allemaal succesvol, maar lef kun je hem zeker niet ontzeggen, hij stuurde de ingevallen Mitchel van Wijk weg maar diens lob strandde op de keeper. De ploeg uit de middenmoot bleef zeker goed meedoen en na een fraaie solo van uitblinker Pepijn de Pragter schoot Martijn Kok voorlangs en even later schoot diezelfde De Pragter de bal met een dropkick net over. Pragter werd gewisseld en daarna was het wel gedaan met Be Fair.

Aanvoerder Lars van der Pijl kreeg een kwartier voor tijd de kans om de wedstrijd op slot te doen. ,,Ik schampte de bal en dacht teveel na hoe te scoren, ik sta ook niet voor niets laatste man. Ik kan er nu om lachen, maar we speelden een moeizame wedstrijd tegen een goede ploeg, die mijnsinziens wel te laag staat. Dit is een hele belangrijke overwinning, helemaal nu concurrent Aarlanderveen verloren heeft en wij nu drie punten meer hebben met nog de wedstrijd op 22 februari tegen Sporting Leiden in het verschiet. Die kraker tegen Aarlanderveen op 7 maart wordt dit seizoen mijn laatste wedstrijd, aangezien ik voor mijn werk bij de belastingen voor vier maanden wordt uitgezonden naar Curaçao. Heel leuk en interessant, maar ook balen dat ik het seizoen niet kan afmaken.”

Resteert nog te vermelden dat Van der Neut vanaf twintig meter via de vingertoppen van de keeper tegen de lat schoot, maar het belangrijkste was dat de zege niet meer in gevaar kwam.

Het vermoeden die de bezoekers hadden voor de wedstrijd dat ze al met 1-0 achter stonden werd bewaarheid, alleen had de scheidsrechter daar zeker geen schuld aan.En zouden ze in Ter Aar een vooruitziende blik hebben om gelijk na de wedstrijd tegen Aarlanderveen alvast maar een feestje te organiseren?

TAVV-Be Fair 1-0 (1-0). 28. Van der Hout 1-0. Scheidsrechter: Jager.

Opstelling TAVV: E. Pieterse, K. van Wijk, Van der Pijl, Otto, Verwoerd, Straver, J. Pieterse (58. M. van Wijk), Boddeke (70. Konings), Van der Neut, Van der Hout, Modderaar.

Basisopstelling Be Fair: Van Hattum, Dominicus, Oosterveer, Koren, Cok, De Pagter, Rijsdam, De Vos, Kok, Van den Berg, Salhuteru.