Derde klasse A (zaterdag)- Gisteravond kwamen Alphia en TAVV pas voor de tweede keer in actie. In Alphen aan den Rijn waren de ploegen voor de pauze in evenwicht, maar na de onderbreking trok de ploeg van Angelo Leverock het duel naar zich toe. De Ter Aarders lieten weinig meer zien en daardoor rolde er een 3-1 zege uit voor de oranjehemden. Het zijn de eerste drie punten voor de thuisploeg, terwijl de blauw-witten op een punt blijven steken.

Dennis Tijssen moest wat puzzelen met zijn opstelling, want de trainer kon niet beschikken over een aantal vaste waarden. On die reden werd het centrum achterin gevormd door Randy Verwoerd en Jesse Modderaar. Onder de lat stond Rodney Pater, die Thomas Piket verving. Yassime El Mariami, Stan Smoorenburg, Youri Looyesteijn, Yannick Otto en Donny van der Neut ontbraken onder mee. Lars van der Pijl viel pas later in.

Om met zekerheid te zeggen dat dit gemis te groot was voor TAVV voert echter te ver door. Alphia immers zat ook nog niet in een ritme en wanneer je de basisfacetten van het voetbal goed uitvoert, is een resultaat nog altijd te behalen. TAVV maakte echter veel verkeerde keuzes en hanteerde dikwijls onnodig de lange bal.

Voor de rust zorgde dat nog niet voor ellende voor de bezoekers. Ook Alphia had moeite om het spel te maken en echt grote kansen waren aanvankelijk schaars te noemen. Wel raakte TAVV de paal in de openingsfase via Eric van der Hout, maar dat was na een inzet uit de tweede lijn. Robin van Koert schoof daarna een bal voorlangs en aan de overzijde, alweer geruime tijd later testte Daniel Buijnink de Ter Aarse doelman.

Het venijn zat vooral in de slotfase van de eerste helft. Kort voor rust ontdeed Van Koert zich van Jesse Lipsius. Zowel spelers als de Alphense bank zagen een overtreding, maar  scheidsrechter De Jong wilde daar niets van weten. De spits kreeg zo een vrije doortocht en prikte in tweede instantie raak. Leverock: ,,Handig gedaan van Van Koert, maar hier had de scheidsrechter toch echt moeten fluiten.”

Het lukte TAVV echter niet de voorsprong mee de rust in te nemen. Terwijl de extra tijd al liep kregen de gasten de bal niet weg uit de eigen doelmond en daarvan maakte Vincent Hoogervorst gedecideerd gebruik: 1-1.

Het begin van de tweede helft beloofde veel. Eerst stuitte Van Koert, na goed voorbereidend werk van Chiel Konings, oog in oog op Boas Vet en en datzelfde overkwam Jake van Rijn aan de overzijde op Pater. Nu was de sterk spelende Marwan Fennich de aangever. De formatie van Tijssen kreeg daarna nog eens een mogelijkheid om de 1-2 te maken, maar Nick Straver kreeg de bal net niet bij de spits die al en doelpunt op zijn naam had staan.

Daarna nam Alphia het heft in handen. Het speelde feller en met meer intentie en TAVV werd een paar keer uit elkaar gespeeld. Er werd geen druk op de bal uitgeoefend en met die vrijheid wist de energievolle Van Rijn wel raad. Kort daarop werd de marge zelfs naar twee doelpunten getild. Nu stond Van Rijn aan de basis en pikte Dennis Boer, hij speelde op de flank ook met veel dreiging, zijn treffer mee.

Van Koert kreeg nog eenmaal een kans om de wedstrijd spannend te maken, maar Vet stond andermaal zijn mannetje. Het kon echter eerder nog 4-1 worden, maar Fennich en de ingevallen Bas Hazenbroek hielden onbewust de schade beperkt voor een van de favorieten voor de titel.

In Ter Aar zal men daar even niet mee bezig zijn, want het loopt nog niet naar behoren. Zeker geen reden voor paniek, maar er is onbetwistbaar nog wel werk aan de winkel voor Tijssen en de zijnen. Alphia kwam de overwinning toe en spoelde met de zege op de min of meer buurman de nederlaag tegen Nieuwkoop eerder enigszins weg.

Opstelling Alphia: Vet, F.Buijnink (74. Wentink), Duurham, Lipsius, Egberts, D.Buijnink, Van Rijn, Filippo (85. Hazenbroek), Fennich, Hoogervorst, Boer (67. Klerks).

Opstelling TAVV: Pater, Van Veen, Modderaar, Verwoerd, Konings, Pieterse (64. De Bruijn), Keijzer (64. Van der Pijl), Boddeke (87. Van der Hoorn), Straver, Van Koert, Van der Hout.

Met dank aan de collega’s van Studio Alphen hierbij de samenvatting van het duel:

https://youtu.be/-xAS21tXM1Q