Het zou de titel kunnen zijn van een spannend jongensboek uit de vijftiger of zestiger jaren: ,,TAVV en het raadsel van de verdwenen zeges.” Toen het vorige seizoen jammerlijk ten einde kwam, had TAVV zeventien wedstrijden gespeeld en veertien keer gewonnen. Aantal verliesbeurten: nul. De selectie werd deze zomer nog eens versterkt met een aantal (jeugd) spelers en onder meer doelman Thomas Piket van Woubrugge. Geen wonder dat de ploeg uit Ter Aar gebombardeerd werd tot kampioenskandidaat nummer één. Nu, na vier wedstrijden, staat TAVV elfde en heeft het nog geen enkele wedstrijd gewonnen. Voor velen onbegrijpelijk.

 

Piket weet ook na enig krabben achter de oren geen antwoord op de vraag hoe het tegenvallende seizoen te verklaren: ,,Een lastige vraag waar geen eenduidig antwoord op is. Het blijkt tot nu toe onmogelijk een voorsprong vast te houden. Ik geloof dat we elke wedstrijd korter of langer hebben voorgestaan, tegen Gouda zelfs met 0-3 en ook dat was niet genoeg. Dat we de eerste wedstrijd niet winnend over de streep trokken is al bijzonder: zoveel gemiste kansen, een penalty niet benut, telkens een voetje van Oegstgeest ertussen, het was om gek van  te worden. Na afloop waren we het echter eens, we hebben goed gevoetbald en de volgende wedstrijden winnen we. Dat is tot nu toe uitgebleven.”

 

De doelman erkent dat niet elke nederlaag onterecht was. De tegenstand is blijkbaar sterker dit seizoen. ,,Tegen Alphia kwamen we voor, uiteraard zou ik bijna zeggen, maar de 0-2 bleef uit. Na de 1-1 bleek de tegenstander beter, zo eerlijk moet je ook weer zijn. Ook DWO bleek een maatje te groot, maar dat we ondanks een 0-3 voorsprong niet bij Gouda winnen kan natuurlijk helemaal niet. Dat was zo frustrerend, zeker met de wedstrijd tegen FC Oegstgeest in het achterhoofd. En toch, en toch, TAVV heeft een van de beste teams en we gooien de handdoek zeker nog niet.”

Het is opvallend, en zeer te prijzen, dat Piket de vele blessures niet aanhaalt om de mindere resultaten te verklaren. Toch zou dat wel degelijk een oorzaak kunnen zijn voor het ongekend aantal tegendoelpunten dat de ploeg moest incasseren: elf in vier wedstrijden. Vorig jaar wist de tegenstander het net van TAVV slechts zeven keer te vinden in zeventien wedstrijden. Trainer Dennis Tijssen heeft dit seizoen nog niet kunnen beschikken over de door hem gewenste defensie, sterker nog, tegen FC Oegstgeest was zo goed als de gehele achterhoede geblesseerd en was het improviseren geblazen. Logisch dus dat TAVV over een allerminst ingespeelde achterhoede beschikte.

Binnen de selectie leeft echter de overtuiging dat het allemaal nog goed komt dit seizoen. De sfeer heeft niet geleden onder het tot dusver teleurstellende seizoen. Piket vervolgt: ,,TAVV is een geweldig leuke dorpsclub. Het is een warme club, waar supporters, dorpsbewoners en spelers van hoog tot laag een prima band hebben. Ik denk dat de stadsclub daar best een puntje aan kunnen zuigen. Daar is het toch wat zakelijker. Juist door de band die we hebben ben je bereid dat extra stapje te zetten dat soms nodig is. Dat is misschien ook een van de redenen dat we ervan overtuigd zijn dat men TAVV nog niet moet afschrijven. Het besef is er gewoon dat we in principe een van de beste selecties hebben en dat die comeback er komt. Sterker nog, zelfs een kampioenschap is nog haalbaar.”

Met een diepe zucht: ,,Als dat vervolg er komt en zo ja wanneer.” Zoals bijna iedereen in de voetbalwereld balanceert de net afgestuurde doelman op een dun koord tussen hoop en wanhoop. Hoop dat het seizoen snel weer hervat wordt en wanhoop dat het nog lang kan duren voordat de draad weer kan worden opgepakt.