HomeZaterdagDerde klasseVan den Bosch (Stompwijk’92): ,,Mooi gelijkspel tegen ODB en nu de feestneus...

Van den Bosch (Stompwijk’92): ,,Mooi gelijkspel tegen ODB en nu de feestneus op”

-

Derde klasse B (zondag) – ,,Uiteindelijk kunnen we na deze stormachtige wedstrijd wel vrede hebben met de 2-2. Blijft jammer dat we die paar kansen in de tweede helft niet konden verzilveren. Maar het punt tegen het altijd lastig te bespelen Haagse ODB is binnen en elk punt telt. Volgende week zondag zijn we vrij dus mogelijk kan de feestneus dan op voor het betere carnavalsfeest”, aldus de geroutineerde Nick van den Bosch van Stompwijk’92.

Natuurlijk had de storm en de neerslag zijn effect op deze wedstrijd in de derde klasse B op zondag, zowel het hooggeplaatste ODB als de laag geplaatste thuisploeg Stompwijk’92 hadden daar zichtbaar last van. Van den Bosch:,,De wedstrijd begon rommelig van beide kanten, voor de weinige toeschouwers viel er dus weinig van voetbal te genieten. Wij gingen meer en meer de lange bal hanteren en probeerden juist zoveel mogelijk het sterk fysieke spel van ODB te ontlopen. Na een prachtig afstandsschot van Killian Bol, dat was onze gelijkmaker halverwege de eerste helft, scoorden zij helaas in de extra tijd voor rust.”

In de kleedkamer van Stompwijk’92 werd vooral benadrukt om zo te blijven spelen. Dan zouden de kansen vanzelf volgen, en dat klopte. ,,Het was onze spits Nick Ammerlaan die twee keer net niet tot scoren kwam. Een prachtige voorzet van hem werd ook net gemist door Kevin van Bemmelen, maar Rick de Haan scoorde halverwege de tweede helft wel de dik verdiende 2-2 na wederom een voorzet van Ammerlaan”, aldus Van den Bosch.

Ook invaller Rick Luiten kon met zijn doelpoging kort voor het laatste fluitsignaal de bordjes op het scorebord niet laten verhangen. Met deze 2-2 eindstand bleef Stompwijk’92 tiende met 14 uit 15 (26-26) waar het Haagse ODB derde bleef met 30 uit 15 (41-21). Van den Bosch: ,,Toch best knap als je weet dat we uit bij ODB ook gelijk hebben gespeeld met 1-1. Nu moeten we op 1 maart maar eens die drie punten gaan pakken uit bij SV DHL dat in de middenmoot verblijft. En komend weekend dan even andere zaken dan voetbal.”        Stompwijk’92 – ODB 2-2 (1-2). 24. ODB 0-1, 27. Bol 1-1, 45. ODB 1-2 en 66. De Haan 2-2.

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Leeuwen, Zabala, Van den Bosch, Janson, Disseldorp, Van de Arend, Van Bemmelen, De Haan, Ammerlaan, Bol, Lambregts.