donderdag, mei 23, 2024
HomeBekerAarlanderveen en Koudekerk maken er een mooi voetbalmiddag van

Aarlanderveen en Koudekerk maken er een mooi voetbalmiddag van

-

Districtsbeker- Aarlanderveen, een dorp in een  prachtige landelijke omgeving, waar de koeien loom staan te staren naar 22 man die zich te pletter rennen op een voetbalveld. Vandaag kregen geïnteresseerde bewoners een uiterst interessante krachtmeting te zien tussen de SV die volgens de kenners kandidaat is voor de titel en een ploeg die hoge ogen zou kunnen gooien in de vierde klasse. Feit is wel dat beide teams ondanks de nodige afwezigen voldoende kwaliteit in het veld konden brengen om er een puike wedstrijd van te maken.

Aarlanderveen startte in een zeer interessante 1:3:2:3:2 opstelling waarbij de twee spitsen wat dichterbij elkaar speelden, twee ‘hangenden’ op de vleugels, Thom Nouwens in een vrije rol en twee controleurs in zijn rug. De nieuwe Koudekerk-trainer Jarno Verweij, die zijn kompaan Gert Labots vandaag moest missen, trad de tegenstander tegemoet met een klassieke 1:4:3:3 formatie.

De rol van Nouwens was bepalend in de eerste 45 minuten van de wedstrijd. Zodra Aarlanderveen in balbezit kwam, ging Nouwens op zoek naar de ruimte. Die vond hij vaak aan de rechterkant. Heel slim trok Nouwens naar de genoemde rechterzone om in balbezit te komen. Daar speelde hij direct samen met Sallem Chemlali tegen linksback Ian van Asch. Omdat Sander Schmand centraal bleef spelen, kwam de jonge Van Asch diverse keren voor de keuze te staan: of kiezen voor Chemlali of de bal aanvallen bij Nouwens, een duivels dilemma. Vanuit die situatie creëerde Aarlanderveen een aantal riante mogelijkheden die vervolgens om zeep geholpen werden. Koudekerk probeerde in het spoor te blijven, maar dat was een pittige opgave.

Uiteindelijk lukte het de manschappen van de nieuwe trainer Gerald van der Klok om de verdiende 1-0 op het scorebord te krijgen. Chemlali zette goed door op de rechterflank en leverde een puike voorzet af die eenvoudig door Daley Grimmelius tot de
openingstreffer werd gepromoveerd. Op die voorsprong was niets af te dingen.

De rust gaf Verweij de tijd om een list te verzinnen, hoe het gevaar Nouwens in te dammen. Hij paste twee wissels toe, Jan Bogaards en Jay Langejans (geblesseerd) konden onder de douche en werden vervangen door Jorin Roosenbrand en Daniël Wildschut, die beiden zeer verdienstelijk in vielen. Tevens liet Verweij het centrale duo van Aarlanderveen vastzetten door Mike van Velzen en Joep van Tulder. Deze en een paar andere omzettingen leidden tot resultaat. Niet alleen greep Koudekerk steeds meer het initiatief, maar ook het middelveld werd een prooi van de bezoekers.

Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke situaties en ook de gelijkmaker. Wildschut verschalkte vanuit een vrije trap zowel de muur als keeper Jens Hellingerwerf. Het bleef een zeer enerverend potje die de supporters van beide partijen boeide. Invaller Sam Bottenberg schoot met een spectaculaire omhaal de bal naast het doel van Tony van Ooi. Aan de andere kant lobde aanvoerder Bas van Heerdt de bal over het doel waar hij wellicht beter de vrijstaande Van Velzen in stelling had kunnen brengen. Enerverende momenten voor beide doelen leverden echter geen doelpunten meer op.

Trainer Van der Klok baalde terecht van het gebrek aan effectiviteit in de eerste helft waarin Aarlanderveen op een grotere voorsprong had moeten komen. Hij was ook niet tevreden over de voorbereiding. Zo waren er te vaak te weinig mensen op de training door allerlei oorzaken. Toch zag hij voldoende perspectief voor de toekomst als iedereen weer beschikbaar is. Zijn Koudekerk collega Verweij was tevreden over het herstel in de tweede helft en was uiteraard ook content dat zijn wissels en aanpassing van de tactiek het gewenste effect sorteerden.  Voor spelers, trainers en publiek was het met al een leuke middag in Aarlanderveen.

Aarlanderveen-Koudekerk 1-1 (1-0). Grimmelius 1-0,  Wildschut 1-1.

Opstelling Aarlanderveen: Hellingerwerf, Egberts, Oudijk (Bor), Van der Pijl, Grimmelius, Nouwens, Gruppen (Bottenberg), Karmiris, Voorn, Nieumeijer, Chemlali (Westmaas).

Opstelling Koudekerk: Van Ooi, Bogaards (Roosenbrand), Weijman, Van Rijswijk; Van Asch (van der Zwet), Schmand, Van Heerd,; Langejans (Wildschut), Van Velzen, Van Aalst (De Wit), Van Tulder (Goudkuil).

Foto’s: met dank aan Ron van Welzen

Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read