vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse, 10 en 11 oktober

Voorbeschouwing derde klasse, 10 en 11 oktober

-

Zaterdag

Alphia-Lugdunum

Met twee zeges uit evenzovele wedstrijden startte Lugdunum uitstekend. Trainers Nino Poulina en Marco Harleman zouden er graag drie uit drie van maken. Opponent Alphia verloor de eerste wedstrijd met 1-0 van Nieuwkoop. Gisteravond werd TAVV op eigen terrein wel verslagen (3-1, zie geplaatste verslag). Over de kracht van de ploeg uit Alphen valt nog niet al teveel te zeggen. Dat het vorig seizoen 2-2 werd, zegt ook weinig: de selectie van groen-wit heeft een metamorfose ondergaan. De beide trainers waken voor teveel optimisme en kijken niet verder dan de eerstvolgende wedstrijd. Verstandig, want de prestaties van een jonge ploeg in een nieuwe samenstelling kunnen nog wel eens wisselvallig zijn. Van in een ritme komen lijkt vooralsnog geen sprake in dit turbulente seizoen.

DWO-Aarlanderveen

Vorige week verloor Aarlanderveen met 3-1 van VVSB. De Veners werd net als vorig jaar  een hoge plaats op de ranglijst toegedicht. Of de nederlaag een incident is geweest zal zaterdag blijken. Gerald van der Klok moet nog wekelijks puzzelen vanwege blessureleed. Tegenstander DWO won beide wedstrijden die het speelde en lijkt dus een ploeg om rekening mee te houden in de derde klasse A. DWO hield het doel ook nog eens schoon. Het hoeft geen betoog dat de bezoekers maar al te graag een einde zouden maken aan deze status. Slaagt Aarlanderveen er niet in de bezoekers de eerste nederlaag toe te brengen dan moeten de hooggespannen verwachtingen van Aarlanderveen voor het moment mogelijk naar beneden toe bijgesteld worden. Wel goed nieuws: binnenkort sluit Lucas Janszen aan. Een waardevolle speler die eerder uitkwam voor ARC.

Gouda-TAVV

Als er één kampioenskandidaat genoemd mocht worden in de derde klasse A dan was dat TAVV. Verbazingwekkend was dat niet gezien het fantastische, maar voortijdig afgebroken seizoen. Na twee wedstrijden spelen heeft de ploeg echter slechts een schamel puntje. Zowel in de wedstrijd tegen FC Oegstgeest als tegen Alphia dinsdagavond waren de personele problemen, met name achterin, groot. Het aantal tegendoelpunten bedraagt reeds zes. Vorig seizoen na zeventien wedstrijden zeven. Voor Dennis Tijssen is het te hopen dat hij tegen Gouda weer kan putten uit een volledige selectie. Opponent Gouda is een niet te onderschatten ploeg en nieuw puntenverlies kan TAVV zich eigenlijk niet veroorloven.

FC Oegstgeest-Sporting Leiden

Maandag werd al bekend dat deze wedstrijd werd uitgesteld om de welbekende reden. Nieuwe datum voor deze tweestrijd is dinsdag 20 oktober.

Zondag

Sporting Leiden-AVV Alphen

Heel langzaam begint Sporting Leiden vorm te krijgen en beter tegenwerk te bieden. Zeker, de derde nederlaag werd zondag jongstleden een feit, maar de mannen van Marc Cerdijn en Koos Habraken koesterden zelfs een voorsprong die met een beetje geluk zelfs uitgebouwd had kunnen worden. De geblesseerden en geschorsten voegen zich ook steeds meer bij de groep, dus er lijkt wat meer perspectief te komen. Tegenstander AVV Alphen verloor al twee van de drie wedstrijden en lijkt vooralsnog geen hoogvlieger te worden. Voor Sporting Leiden zou minimaal een gelijkspel een mentale oppepper zijn. Op de Mors moet men er niet aan denken weer zo’n seizoen als het vorige te gaan meemaken.

Voorschoten’97-DHL

De derde klasse A zondag lijkt zo’n afdeling waarin bijna iedereen van iedereen kan winnen. Misschien een voorbarige conclusie na drie wedstrijden, maar feit is wel dat geen enkele club nog zonder puntverlies is. Voorschoten’97 boekte vorige week een prima zege op Madestein en zou er maar al te graag eentje aan vastplakken. Dat zou direct betekenen dat de groen-gelen een rol spelen in de strijd om de bovenste plaatsen. Dat zou een fraaie start zijn voor de nieuwe trainer Dennis Luhulima. De oefenmeester is eerst vooral bezig geweest met inventariseren over wat voor spelersmateriaal hij kan beschikken en voorlopig zal tevredenheid overheersen, vooral op het gebied van mentale weerbaarheid. Tegenstander DHL won weliswaar van Sporting, maar maakte geen verpletterende indruk. Kansen voor Voorschoten’97 zou je zeggen.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read