donderdag, mei 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A zaterdag (26 september)

Voorbeschouwing derde klasse A zaterdag (26 september)

-

VVSB-Aarlanderveen

Beide ploegen gingen prima van start. Aarlanderveen mag zichzelf op basis van het doelsaldo zelfs koploper noemen. De ploeg ven Gerald van der Klok won met liefst 4-0 van Be Fair, toch niet te voorzien als een van de zwakste ploegen in deze klasse. De ploeg uit Waddinxveen werd ook niet zo zeer onder de voet gelopen, maar de thuisploeg was erg effectief in de afwerking. Davey Grimmelius en Esli Westmaas vonden het net ieder tweemaal. Een geweldige opsteker voor de toch wel geplaagde ploeg qua blessureleed. De komende tegenstander is wederom een forse kluif. VVSB is een meer dan stabiele derdeklasser en lijkt ook weer aan kracht gewonnen te hebben. In Reeuwijk werd misschien wel titelkandidaat CVC met 3-4 verslagen. De Noordwijkerhouters stonden zelfs in de tweede helft met 1-4 voor. Vorig seizoen namen de Veners de zege mee naar huis (0-1).

Sporting Leiden-Blauw Zwart

De resultaten van Sporting Leiden zijn nog niet erg bemoedigend tot nu toe. In de voorbereiding schortte er het nodige aan en de fusieclub werd in de districtsbeker zelfs geklopt door vierdeklasser LSVV’70. In de opening van het seizoen gingen de geel-zwarten er met 3-0 vanaf bij stadsgenoot Lugdunum. Was de formatie van Francis Janse daadwerkelijk kansloos in de Kikkerpolder? Nee, dat zeker niet. De gasten voetbalden geruime tijd zelfs makkelijker, maar kansen en mogelijkheden moet je nu eenmaal zoveel mogelijk verzilveren. Spits Soufiane Boukhidous gaf na afloop aan dat Sporting er echt wel aan komt en een eerste gelegenheid daarvoor is zaterdag wanneer Blauw Zwart naar Leiden komt. De ploeg van Jos van der Helm speelde met 3-3 gelijk tegen Gouda. De Wassenaarders verspeelden een 3-1 voorsprong.

Alphia-TAVV

Ronduit enerverend was het treffen van TAVV tegen FC Oegstgeest. Een bliksemstart met een 2-0 voorsprong leek uit te draaien op een grote score voor de gastheren, vorig seizoen werd het 6-0 tegen de Voscuyl-bewoners, maar dat viel vies tegen. Wel werden er zes treffers gescoord, maar wel verdeeld over de ploegen van Dennis Tijssen en Jelle Korbee. ‘Taffie’ meende dat het ‘gewoon’ had moeten winnen, maar daar slaagde de Ter Aarders dus niet in. Zo werd er een strafschop gemist waarbij Sebastiaan Perreijn (17!) bij zijn debuut als keeper een hoofdrol pakte. Voor de eerste uitwedstrijd wordt koers gezet naar Alphen. Daar gaat de koploper van het vorige seizoen op bezoek bij Alphia getraind door Angelo Leverock. Die ploeg ging onderuit bij Nieuwkoop bij de competitiestart. De vorige editie in Alphen eindigde in 0-1 voor de blauw-witten.

FC Oegstgeest-Lugdunum

Zoals gezegd verraste de fusieclub door TAVV op een gelijkspel te houden. Een zetje in de rug dus in de richting van de botsing tegen Lugdunum dat op drie punten staat na de zege in de Leidse stadsderby. De thuisploeg kampt met de nodige blessures, maar kan toch niet spreken over twee beroerde maanden tot nu toe. De kikkers hadden het niet makkelijk tegen Sporting Leiden, maar andermaal bleek dat de ploeg van Marco Harleman en Nino Poulina eenvoudig scoort. Althans, Koos de Haas lijkt nauwelijks te stoppen. In de voorbereiding liet hij menig tegenstander al diverse keren aftrappen en nu was de aanvaller driemaal succesvol. De FC is dus gewaarschuwd voor dit Leidse gevaar. In het afgebroken vorige seizoen eindigde deze ‘bijna’ burentwist in 2-2, terwijl de Leidenaren te sterk waren op het eigen complex.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read