Blauw Zwart-Lugdunum

De eerste wedstrijd tussen beide ploegen verliep sensationeel en eindigde in een 4-3 zege voor de Leidenaren. In het uitduel vorig seizoen zegevierden de groenwitten met 2-4 dus in die lijn bezien, kunnen er maar zo weer veel doelpunten vallen. Op dit moment, voorafgaand aan het laatste treffen van de tweede periode, is Lugdunum de nummer vijf en de Wassenaarders zijn terug te vinden op de elfde plaats. De ploeg van Roberto Escudero heeft een achterstand van vier punten op de ploeg boven zich, VVSB, en een voorsprong van drie punten op de ploeg die volgt en dat is Sporting Leiden. De formatie van Jos van der Helm won vier wedstrijden op rij en liep weg bij de onderste ploegen, maar verloor wel het laatst gespeelde duel bij VVC. Blauw Zwart wil zich zo snel mogelijk veilig spelen en de ‘kikkers’ hebben de wens om in de top vijf te blijven. Lugdunum kan nog tweede worden in deze periode en een periodetitel overnemen, maar die kans is minimaal.

Sporting Leiden-Nieuwkoop

De fusieclub kwam de voorbije twee weekenden twee keer in actie voor een slordige 75 minuten voetbal. Het ging in beide gevallen om wedstrijden die eerder gestaakt werden. Het thuisduel tegen TAVV vanwege het slechte weer en veld en bij VVC vanwege een beenbreuk aan Leidse zijde. In de resterende tijd viel er al met al niet bijster veel te beleven en zo bleven de scores, respectievelijk 0-0 en 1-1, in tact. Dit alles maakt dat de equipe van Cees van Tongeren zesde staat, een plaats boven de komende tegenstander Nieuwkoop. Van die ploeg werd eerder dit seizoen met 2-3 gewonnen. Nieuwkoop vergaarde tot dusverre twaalf punten als gastheer en Sporting kwam als gast tot acht uit acht. De Leidse ploeg wil best nog een sprongetje maken op de ranglijst en hoopt dat de ziekenboeg de komende tijde fors leeg loopt. Mocht dat inderdaad die kant op gaan dan is er optimisme om weer eens een serie neer te zetten zoals die aan het begon van het seizoen genoteerd kon worden.

TAVV-Aarlanderveen

Wordt elders op de website belicht als Krakerrr van de Week

VVC-FC Oegstgeest

Een wedstrijd die van groot belang is in de onderste regionen. VVC bezet de twaalfde plaats en dat betekent voor het moment nacompetitievoetbal. FC Oegstgeest is hekkensluiter en dat zou straks een terugkeer betekenen naar de vierde klasse. Zover is het met nog tien wedstrijden te spelen uiteraard nog niet. Een nederlaag voor Nico van der Salm en de zijnen zou echter wel betekenen dat het onderlinge verschil zou oplopen naar zeven punten en daar zou het voor de FC niet envoudiger door worden om lijfsbehoud te bewerkstelligen. Enkel Gouda is dan nog enigszins in de buurt. Plaats dertien betekent overigens ook nc-voetbal. Vooralsnog moet de fusieclub het nog steeds doen met maar 1 zege en dat is natuurlijk te karig. Dus eigenlijk moet het zaterdag gebeuren, waarbij het wel zo is dat de ploeg uit Nieuw-Vennep zes punten verzamelde uit de laatste vier duels en niet meer verloor. Beide ploegen kregen al meer dan vijftig treffers tegen. Op de Voscuyl moesten de handen worden geschud na een gelijkspel (1-1). Zelfs voor dat resultaat zal men in Oegstgeest vooraf niet tekenen.