In de derde klasse A op zondag komen dit seizoen vijf regionale clubs uit. Naast Voorschoten’97 en Sporting Leiden zijn dat AVV Alphen, Stompwijk’92 en WVC. De eerstgenoemde twee clubs zullen door Leidenamateurvoetbal.nl belicht worden.

Voorschoten’97- SVH

Op Adegeest trapt Voorschoten’97 het seizoen af tegen SVH uit Den Haag. De ploeg van de nieuwe trainer, Dennis Luhulima, kende een vrij moeizame voorbereiding en kon in de bekerstrijd niet imponeren. Datzelfde kan echter ook gezegd worden van de eerste teenstander van dit seizoen. Gisteravond nog verloor SVH van Stompwijk’92 (4-2) in de laatste confrontatie van de groepsfase van de districtsbeker. Het heeft er alle schijn van dat de geel-groenen dit seizoen geen potten zullen gaan breken. Er wordt vooral ingezet op het inpassen van jeugd. De jongelingen moeten beter worden gemaakt om vervolgens, in bepaalde gevallen, afgezet te gaan worden bij de zaterdagtak. Onze redactie zet toch voorzichtig in op een zege voor Luhulima en de zijnen.

Madestein-Sporting Leiden

Ook de fusieclub krijgt in spelronde 1 te maken met een Haagse tegenstander. Het toeval wil dat beide ploegen elkaar al troffen in de strijd om de beker. Dat duel leverde met 1-1 geen winnaar op. Sporting Leiden heeft geen grootse voorbereiding achter de rug, maar volgens trainer Koos Habraken had dat veel te maken met absentie van spelers door blessures en vakanties. Ondertussen heeft de nieuwe oefenmeester wel meer te kiezen en lijkt de stijgende lijn voorzichtig ingezet te zijn. Een driepunter bij aanvang lijkt niet onmogelijk en dat zou uiteraard goed kunnen uitwerken voor het zelfvertrouwen. Vorig seizoen moest de ploeg uit de Mors geruime tijd wachten op de eerste wedstrijdpunten. Nu maar starten met een driepunter?