Voorbeschouwing zaterdag 14 maart

Derde klasse A

CVC Reeuwijk-Sporting Leiden

Met afgrijzen zal men in Reeuwijk terugdenken aan de heenwedstrijd; met 8-1 werd CVC Reeuwijk volkomen tureluurs gespeeld. Sporting Leiden voetbalde toen op de toppen van het kunnen en hoewel de ploeg weer opkrabbelt na een mindere periode is het onwaarschijnlijk dat de mannen van Cees van Tongeren opnieuw dat niveau kunnen aantikken. Sporting zal echter maar wat graag de derde periode starten met een zege in de hoop dat men ver kan komen. De bezoekers zullen dan ook als licht favoriet starten, mede omdat de thuisclub in een moeilijke fase zit. Van de vijf laatst gespeelde wedstrijden werden er drie verloren en twee keer werd er gelijk gespeeld. Het gelijke spel tegen VVSB j.l. zaterdag betekende wel dat de Noordwijkerhouters naast de tweede periodetitel grepen.

Lugdunum-Alphia

Na een goede en hoopvolle serie wedstrijden staat de formatie van Roberto Escudero weer met beide beentjes op de grond. De groenwitten bivakkeren momenteel op een vijfde plek en dat lijkt dit jaar het maximaal haalbare. De bezoekers boekten vier zeges op rij en pakten de tweede periode met dank aan TAVV. Lugdunum krijgt dus een ploeg in vorm op bezoek. Dat de groenwitten tot veel in staat zijn bleek wel uit de 2-0 zege op Aarlanderveen dat toen nog op volle sterkte was. De improductiviteit van de laatste twee matches, nul keer gescoord, zal Lugdunum maar al te graag verbreken. Of dat gaat lukken is nog de vraag.

Nieuwkoop-TAVV

Twee keer achter elkaar kwam TAVV niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Het kan de koploper amper deren, de marge met de nummer twee Aarlanderveen is nog altijd zeven punten. Verwacht mag worden dat TAVV de draad zaterdag weer oppakt. Nieuwkoop zit duidelijk in een mindere fase getuige het feit dat de ploeg slechts een schamel puntje pakte dit kalenderjaar. Scoren tegen TAVV blijkt buitengewoon moeilijk. Slechts zeven tegendoelpunten hoefden de mannen van trainer Frenk van der Kleij te incasseren.  Het kan haast niet anders of Nieuwkoop heeft een nederlaag al ingecalculeerd. In Ter Aar ging Nieuwkoop eerder dit seizoen met 3-0 ten onder. Aan de andere kant; er heerst een gezonde rivaliteit tussen de clubs en daardoor blijven uitslagen lastig te voorspellen.

Oudewater-FC Oegstgeest

Voor alle duidelijkheid: FC Oegstgeest speelt thuis. De wedstrijd werd eerder dit seizoen op verzoek van Oudewater omgezet. Of het de equipe van trainer Nico van der Salm veel zal baten is de vraag. De wedstrijd van vorige week werd niet alleen verloren, maar Vincent Solleveld en Thijs Smallenbroek incasseerden een rode prent en Bob den Hollander, de man van de doelpunten, raakte geblesseerd. Tel uit je winst. FC Oegstgeest lijkt alleen rechtstreekse degradatie te kunnen ontlopen als het Gouda onder zicht weet te krijgen. Elk punt is daartoe meegenomen. Middenmoter Oudewater behaalt wisselende resultaten. Als de thuisploeg een punt uit het vuur kan slepen zal dat waarschijnlijk tot tevredenheid leiden.