Derde klasse A 

Zaterdag 15 februari

Be Fair – Sporting Leiden

Na vier nederlagen op rij viel er zaterdag eindelijk weer wat te lachen bij Sporting Leiden. De club van vertrekkend trainer Cees van Tongeren, die vorige week bekend maakte volgend seizoen bij Ter Leede als assistent-trainer aan de slag te gaan, won met 3-2 van FC Oegstgeest en steeg en passant wat plekjes op de ranglijst. De Morsclub kan in de inhaalweekenden (22 februari thuis tegen TAVV en 29 februari uit bij FC VVC) definitief afstand nemen van de onderste regionen. Alvorens dat zover is, gaat Sporting Leiden eerst nog op bezoek in Waddinxveen, waar tegenstander Be Fair, dat de laatste drie wedstrijden verloor, wacht. Het heenduel tussen beide clubs eindigde in  een 2-2 gelijkspel.

FC Oudewater – Lugdunum

Lugdunum had zaterdag in  de thuiswedstrijd tegen Nieuwkoop lange tijd het beste van het spel en leek  op weg naar een verdiende overwinning, maar vlak voor tijd wisten de bezoekers door een van richting veranderd schot toch nog op gelijke hoogte te komen (1-1). Ondanks dit zure puntenverlies blijft de ploeg van Roberto Escudero zeer kansrijk in de strijd om de tweede periodetitel. Komend weekend gaan de Kikkers op bezoek bij FC Oudewater, dat dit weekend een punt pakte bij VVSB (3-3). De heenwedstrijd in Leiden tussen beide teams eindigde in een 0-3 zege voor FC Oudewater.

FC Oegstgeest – TAVV

TAVV deed afgelopen weekend goede zaken. Het schudde zelf met 1-0 (doelpunt Eric van der Hout) het lastige Be Fair van zich af en zag grote concurrent Aarlanderveen met 2-1 bij Blauw Zwart verliezen. Zaterdag gaat de ploeg van Frenk van der Kleij op bezoek bij FC Oegstgeest, dat na de nederlaag bij Sporting Leiden nu hekkensluiter is. De heenwedstrijd in Ter Aar eindigde in een riante 6-0 overwinning voor de koploper. Enkele weken terug verslikte TAVV zich  in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger FC VVC (0-0), dus zal er bij TAVV geen sprake van onderschatting zijn van de staartploeg uit Oegstgeest.