Derde klasse A

VSV-Voorschoten’97

Het is met de zondagselectie van Voorschoten’97 niet anders dan in de voorbije jaren: beslist aardige en positieve uitslagen worden afgewisseld door dagen waarop werkelijk weinig lukt. De afscheid nemende trainer Huib van Oostrom Soede kan daar als geen ander mee omgaan. In VSV treft Voorschoten’97 een ploeg die nog in de race is voor de tweede periode. Dan moeten de laatste twee wedstrijden gewonnen worden en dan is het kijken naar de concurrentie. VSV heeft dus een sterke selectie en wil koste wat kost die drie punten halen. Het wordt dan ook zonder meer een hele zware middag voor de bezoekers. Voorschoten zou maar wat graag met een punt in de tas terugreizen. De groengelen gingen er op eigen bodem ruimschoots vanaf (2-5).

Aalsmeer-Sporting Leiden

Vorige week werd de wedstrijd van Sporting Leiden opnieuw afgelast. Het is best bizar te noemen: de laatste keer dat de Leidenaren in competitieverband speelden was op 26 januari. Je zou haast zeggen de selectie bereid is om het gras op te vreten zondag tegen Aalsmeer: eindelijk weer eens aan de bak! De tegenstander staat slechts een plaatsje hoger op de ranglijst en als er kans op een goed resultaat is zou dat tegen een van de minste ploegen uit de derde klasse A moeten zijn. Sporting Leiden, dat eerder als gastheer wel met 0-4 op de broek kreeg, is echter zijn trainer en een aantal spelers kwijt geraakt in de afgelopen maanden. Of het gemankeerde elftal, onder leiding nu van Mark Cerdijn, Ronald Mink en Koos Habraken, hopeloos in de marge blijft voetballen zal zondag blijken. Wordt er opnieuw met groot verschil verloren, dan kon de rest van het seizoen wel eens desastreus verlopen.

Derde klasse B

DHL-Stompwijk’92

Drie zeges op rij boekte de thuisploeg en de Delftenaren nemen nu een plek in precies middenin de ranglijst. Zover is Stompwijk’92 nog niet. Voor de degradant is het toch wel een teleurstellend seizoen te noemen. Hopelijk geeft het voorjaar de mannen van Patrick Kamperveen inspiratie om een puike serie neer te zetten. Een paar plekken stijgen is geen simpele klus: de ploegen boven Stompwijk’92 hebben vier punten meer. Niet verder kijken dan de volgende wedstrijd en daar de focus leggen lijkt dan ook het wijste. Winst op DHL kan in ieder geval een start zijn. Met 1-1 kwam er in de heenwedstrijd geen winnaar.