Voorbeschouwing zondag 15 maart

Derde klasse A

Sporting Leiden-RKDES

De Leidse club verraste afgelopen weekend zeer door het op de derde plaats staande VSV op een gelijkspel te houden. De week ervoor had Sporting ook al een punt uit het vuur gesleept bij Aalsmeer. Is dit het begin van een wederopstanding? Gaat het viermanschap dat de selectie begeleidt voor een boost zorgen? Raakt de club het imago van het lelijke eendje kwijt? Tegen RKDES zal het echt een testcase worden. De ploeg uit Kudelstaart heeft zich tot een degelijke subtopper ontwikkeld, maar verloor de laatste twee wedstrijden. Onklopbaar is de ploeg dus niet. Winnen is wellicht teveel gevraagd, maar een derde gelijkspel op rij zou al een fraai resultaat zijn.

Zwanenburg-Voorschoten’97

Drie keer op rij verloor Voorschoten’97 nu. Vooral de laatste nederlaag tegen het bepaald niet sterk opererende Van Nispen kan men zonder aarzeling een matig resultaat noemen. Is de fut eruit bij de selectie van Huib van Oostrom Soede? De voortekenen wijzen wel in die richting. Thuis werd nog met 1-0 gewonnen, maar Zwanenburg kende daarna een goede serie: uit negen wedstrijden behaalde de ploeg 22 punten. Voorschoten’97 uit even zovele wedstrijden acht. Het moge duidelijk zijn dat de thuisploeg zwaar favoriet is zondag.

Derde klasse B

Stompwijk’92-HOV/DJSCR

Door een paar prima resultaten heeft Stompwijk’92 zich inmiddels op de negende plaats genesteld. De afstand tot de nummer zeven dus het linkerrijtje  is echter vier punten, dus klimmen op de ranglijst zal tijd vergen. Stompwijk’92 kan een vervolgstap zetten, want de Rotterdammers zijn terug te vinden op de zesde plaats. Winst van de bezoekers zal hen uit zicht doen verdwijnen en dan wordt het voor de vereniging met de wit, rood en groene clubkleuren nog lastiger een fatsoenlijke plek op de ranglijst te bemachtigen. In die zin wordt het een belangrijke wedstrijd voor de equipe van trainer Patrick Kamperveen.