Derde klasse A

Zondag 16 februari

Voorschoten’97-RKDES

Een zege op Spaarnwoude en een gelijkspel tegen FC Aalsmeer stemden trainer Huib van Oostrom Soede tevreden, maar niet meer dan dat, tenslotte zijn die ploegen geen hoogvliegers. Een overwinning op het bezoekende RKDES zou toch van een andere orde zijn. De ploeg uit Kudelstaart is ‘the best of the rest’  na het ongenaakbare Bloemendaal en De Kennemers. In de heenwedstrijd hadden de Voorschotenaren weinig in te brengen getuige de 5-2 nederlaag. Voorschoten’97 is in die zin echter onvoorspelbaar omdat het iedere week tot het laatste moment onduidelijk is wie Van Oostrom Soede in het veld kan brengen. De zondagtak is een opleidingselftal en vaak mogen junioren proeven van het voetbal in de standaardafdeling. Als er zondag een talentvol elftal op de been wordt gebracht dat de mouwen kan opstropen zal het RKDES in ieder geval moeilijk worden gemaakt.

Sporting Leiden-Spaarnwoude

De laatste keer dat Sporting een doelpunt maakte was op 1 december 2019. Optimisten zullen stellen dat de Leidenaren de kans ook nauwelijks kregen: de laatste drie wedstrijden werden afgelast. Of er werkelijk nog met enig optimisme naar de verrichtingen van de zondagtak van Sporting Leiden gekeken kan worden is twijfelachtig. Drie punten uit twaalf wedstrijden en al 57 doelpunten tegen is in feite te triest voor woorden. Buitenstaanders vragen zich in gemoede af hoe de spelers nog de motivatie kunnen opbrengen de voetbalschoenen aan te trekken op een winderige en natte zondagmiddag. Liefde voor het spelletje zal de doorslag geven vermoedelijk. Daarom is een keer een prima resultaat de mannen ook gegund. Tegenstander Spaarnwoude zal daar echter volkomen maling aan hebben en zal graag een plaats in de middenmoot willen handhaven. Ze starten dan ook als ware favoriet op sportpark De Mors.

Derde klasse B

Zondag 16 februari

Stompwijk’92-ODB

Na een aantal (zeer) teleurstellende resultaten snakte Stompwijk’92 naar een zege. Die kregen ze tegen WIK, dat net als de thuisploeg in een heel moeilijk periode zat. Tegenstander ODB moet toch aanzienlijk hoger ingeschat worden. Op 13 oktober hield Stompwijk de club uit Den Haag nog op 1-1, maar inmiddels staat ODB fier op de derde stek. Het zal een heel lastige klus worden deze ploeg punten afhandig te maken. Voor de thuisploeg is het zeker te hopen dat Nick Ammerlaan hersteld is van zijn armblessure die hij in de wedstrijd tegen WIK opliep.  De ploeg is aanvallend sterk afhankelijk van de spits die het elke defensie lastig kan maken.