Home Zaterdag Derde klasse Voorbeschouwing derde klasse, zondag 8 maart

Voorbeschouwing derde klasse, zondag 8 maart

Zondag 8 maart, derde klasse A

VSV – Sporting Leiden

Hekkensluiter Sporting Leiden boekte zondag eindelijk weer een succesje. Bij FC Aalsmeer werd een punt gepakt (2-2). ‘Good old’ Quinten Luyckx, in het verleden succesvol bij MMO en tegenwoordig voornamelijk actief in het tweede elftal van de Morsbewoners, liet zien het scoren nog niet verleerd te zijn en nam beide doelpunten van de Leidenaren voor zijn rekening. Komende zondag gaat het team van trainer Mark Cerdijn, die de rest van dit seizoen wordt ondersteund door het driemanschap Ronald Mink, Koos Habraken en Michael Sels, op bezoek in Velserbroek waar tegenstander VSV wacht. De Velserbroekers staan op de derde plaats en zijn op papier dus een stevige kluif voor de Leidenaren. Het eerdere treffen tussen beide teams dit seizoen eindigde in een 0-5 overwinning voor VSV.

Van Nispen  – Voorschoten ’97

Voorschoten ’97 verloor zondag met 3-0 bij VSV en zakte door dit resultaat wat weg uit de middenmoot. De Adegeest-bewoners staan op de veilige tiende plaats maar zagen de onderste ploegen wel punten pakken. Het is dus zaak voor de formatie van Huib van Oosterom Soede om na twee nederlagen op rij komend weekend weer een uitslag neer te zetten. Voorschoten ’97 gaat zondag op bezoek bij achtervolger Van Nispen. De Zilkers staan op vijf punten achterstand van de geel-groenen en speelden afgelopen zondag met 1-1 gelijk tegen eveneens laagvlieger WVC. De heenwedstrijd tussen Voorschoten ’97 en Van Nispen eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Zondag derde klasse B

HWD – Stompwijk ’92

Stompwijk ’92 is aan een goede reeks bezig. De mannen van Patrick Kamperveen behaalden uit de laatste 3 wedstrijden 7 punten en lopen daardoor wat weg van de onderste plekken. Afgelopen weekend werd in Delft door een doelpunt van Rick de Haan in de slotfase met 1-2 van DHL gewonnen en Stompwijkers staan inmiddels op een tiende plaats. Om verder afstand te nemen van de degradatiezone dient er zondag gewonnen te worden van achtervolger HWD. De Rotterdammers staan op de 12e plaats met een achterstand van drie punten van Meerhorst-bewoners. Het eerdere duel in Stompwijk dit seizoen tussen beide clubs eindigde in een 3-2 zege voor de Stompwijkers.