Zaterdag derde klasse A

FC VVC – Sporting Leiden

Sporting Leiden opende het kalenderjaar met een thuiswedstrijd tegen runner-up Aarlanderveen en verloor uiteindelijk, wat ongelukkig, met 0-1. Bij de Leidse formatie maakte trainer Cees van Tongeren deze week bekend dat hij na vier seizoenen de Morsclub gaat verlaten en op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. Komende zaterdag gaan de Leidenaren, die de laatste vier wedstrijden op rij verloren, opnieuw op zoek naar succes. De fusieclub gaat dan in Nieuw-Vennep op bezoek bij hekkensluiter FC VVC. De heenwedstrijd in Leiden tussen beide ploegen eindigde in een 7-0 overwinning voor Sporting Leiden. Gelet op het verrassende gelijkspel van FC VVC bij koploper TAVV (0-0) van afgelopen weekend, zal de rode lantaarndrager toch geen te onderschatten opponent voor de Leidenaren zijn. De laatste overwinning van Van Tongeren en de zijnen dateert alweer van 26 oktober 2019 overigens.

Gouda – TAVV

TAVV verslikte zich tegen laagvlieger FC VVC (0-0) en zag Aarlanderveen in puntenaantal op gelijke hoogte komen. De blauw-witten hebben nog wel een inhaalwedstrijd bij Sporting Leiden tegoed (22 februari). Op zoek naar revanche vertrekt TAVV komende zaterdag naar hekkensluiter Gouda, dat zaterdag opnieuw verloor (2-0 bij VVSB). De Gouwenaren verloren de laatste vijf wedstrijden op rij en lijken op papier de juiste tegenstander voor de mannen van trainer Frenk van der Kleij om de winnende draad weer op te pakken. Diezelfde Van der Kleij maakte overigens vorige week bekend de Ter Aarse club aan het eind van dit seizoen te gaan verlaten. De heenwedstrijd tussen TAVV en Gouda eindigde in een 5-1 zege voor TAVV.

FC Oegstgeest-Lugdunum, wordt separaat belicht

Zondag derde klasse A

Voorschoten ’97- FC Aalsmeer

Voorschoten ’97 begon het nieuwe jaar goed. Op bezoek bij Spaarnwoude werd knap met 1-4 gewonnen. Routinier Niels van den Berg was met twee goals belangrijk voor zijn ploeg en ook Justin Aschman en Wout Adriaanse deden een duit in het doelpuntenzakje. Bij winst komende zondag in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger FC Aalsmeer, dat afgelopen weekend met 1-8 van koploper Bloemendaal verloor, kunnen de mannen van Huib van Soede Oosterom een belangrijke stap richting middenmoot maken. De heenwedstrijd in Aalsmeer eerder dit seizoen eindigde in een 2-2 gelijkspel. Ondertussen werd bekend dat Bryan Hilders de club na dit seizoen zal verlaten. SJZ wordt zijn nieuwe club.

Sporting Leiden – VVH/Velserbroek

Sporting Leiden opende ook het nieuwe kalenderjaar met verlies, nu  5-0 bij Zwanenburg, en heeft na 12 wedstrijden nog slechts 3 punten. Ondanks het optimisme  bij de doorstart van de zondagtak van Sporting Leiden blijkt het vertrek van een groot aantal basisspelers aan het eind van het vorige seizoen, toch te groot te zijn om de teloorgang in De Mors te stoppen. Hoewel het seizoen nog niet halverwege is, lijkt nu een prolongatie van het derdeklassersschap ver weg te zijn voor de fusieclub. Ondanks de lastige situatie zal de Sporting Leiden-ploeg er toch  alles aan doen om het tij te keren, in voetbal is nou eenmaal niets onmogelijk. Wellicht dat zondag een opmaat is naar betere tijden, dan komt VVH/Velserbroek, dat zondag overigens verrassend met 1-3 verloor van laagvlieger WVC, op bezoek. De heenwedstrijd tussen beide clubs  eindigde in een 5-0  zege voor de club uit de Haarlemse regio.

Zondag derde klasse B

Stompwijk ’92 – WIK

Stompwijk ’92, vorig seizoen nog tweedeklasser, kent een lastig seizoen. Afgelopen zondag werd met 5-3 verloren bij Alphen (2x Nick Ammerlaan en Rick Luiten waren trefzeker). Alhoewel er bij vlagen alleraardigst wordt gevoetbald door de jonge ploeg van Patrick Kamperveen blijft het puntenaantal ver achter. Halverwege de competitie staan de Stompwijkers op een teleurstellende 12e plaats met slechts 10 punten. De laatste zege van de Meerhorst-formatie dateert alweer van bijna drie maanden geleden. Komende zondag ontvangst Stompwijk ’92 het Haagse WIK, dat tot nu toe slechts twee punten meer verzamelde dan de Stompwijkers. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 2-1 zege voor de Hagenezen.