HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden (za) stelt zich tevreden met punt

Sporting Leiden (za) stelt zich tevreden met punt

-

Derde klasse A (zaterdag)- Na de winst op FC Oegstgeest van vorige week pakte Sporting Leiden nu een punt op bezoek bij Be Fair (1-1). ,,Daar had ik vooraf voor getekend en na het zien van de wedstrijd was dit een terechte uitslag. Een resultaat waar ik dus zeker mee kan leven”, sprak Cees van Tongeren na afloop.

Het treffen in Waddinxveen was pittig te noemen en leverde blessures op bij de Leidenaren. Zo moet worden bekeken hoe Erik Bakker zich zal herstellen en ook Sipan Khalid kwam niet kreukelvrij uit de tweestrijd. Bij zijn doelpunt werd de aanvaller geraakt en kon niet verder. ,,Het zijn meestal niet zulke vriendschappelijke potjes. Zij zoeken graag de grens op. Nu hadden we al wat blessures en hopelijk komen deze er niet bij. De ernst van de blessures kan ik echter nu nog niet inschatten”, aldus de trainer die na dit seizoen vertrekt naar Ter Leede.

Op slag van rust opende de thuisploeg de score via een strafschop, na een te laat ingezette tackle van Sietse Fokkema. Halverwege de tweede helft hield Ronald Mink het overzicht en stelde de middenvelder de clubtopscorer in staat om weer een treffer aan zijn totaal toe te voegen. Daarna kreeg de Leidse fusieclub de gelegenheid te maken van een man-meer-situatie vanwege een tweede gele kaart bij de thuisploeg na een overtreding op Jeroen van Egmond. De bezoekers konden echter geen gaatje meer vinden en kwamen gehavend uit de tweestrijd. Ten opzichte van vorige week was er nu een basisplaats weggelegd voor Yannick van der Meel. Dat ging ten koste van Vincent Donders.

Van Tongeren tenslotte: ,,We kijken niet naar onderen en hebben na een moeilijke fase nu vier punten uit twee gehaald en van daaruit moeten we zien of we weer wat plaatsen op de ladder kunnen stijgen. Dit was een zware pot en het is goed dat we die door zijn gekomen zonder nederlaag.”