dinsdag, maart 5, 2024
HomeVijfde klasseMMOAlbin van Wieringen: ,,Het voetbal is oprecht beter geworden bij MMO"

Albin van Wieringen: ,,Het voetbal is oprecht beter geworden bij MMO”

-

Vierdeklasser MMO kwam pas driemaal in actie in competitieverband. De ploeg van John van Berkel startte met een nederlaag op bezoek bij FC Boshuizen. Daarna werd er in Hoogmade gelijk gespeeld tegen Bernardus en de eerste driepunter kon genoteerd worden na een zege op verplaatsing bij Football Factory. Doelman Albin van Wieringen staat al jaren onder de lat en hij heeft enorm veel zin in het vervolg van de competitie. De reden voor hem is even simpel als begrijpelijk: ,,MMO speelt veel leuker voetbal en iedereen heeft daar plezier in.”

Met vier punten uit drie duels is er nog geen reden om de polonaise te lopen, maar Van Wieringen is zonder twijfel positief over zijn team en de club. ,,De resultaten zijn nog wat tegenvallend, ja. Maar ik zie dat het voetballend beter en beter wordt. Dat heeft te maken met de vaste kern die hier al een poos rondloopt, maar zeker ook met de welkome versterkingen. Zij zorgen voor nieuw elan en ik zie steeds meer perspectief. Jammer dat we nu weer even stil liggen.”

De sluitpost vertelt dat hij in 2009 al eens bij het eerste werd gehaald. Zijn doorbraak volgde in het seizoen 2011/2012 en prompt vierde MMO een van de grootste successen in het bestaan. De groenwitten werden ongeslagen kampioen in de vierde klasse A. Achttien duels werden gewonnen en zes keer was de ploeg in evenwicht. MMO bleef de andere twaalf clubs destijds ver voor. Welke clubs waren dat in het genoemde seizoen? Stompwijk, Van Nispen, Altior, DoCoS, Warmunda, ASC, Bernardus, Roodenburg, Rijnland, Kickers’69, GOL Sport en Leidsche Boys. Ze beten allemaal in het stof bij het ‘geweld’ van de dorpsclub.

,,Een geweldig seizoen die ik nooit meer zal vergeten. Daarna ben ik altijd vaste doelman geweest van het eerste, hoewel ik er ook een tijdje uit ben geweest. MMO is echt mijn cluppie, maar ik weet ook dat we in al die tijd moeite hadden om aanwas te krijgen. Veel jeugd kwam er ook niet door de voorbije jaren en dat heeft alles te maken met het gegeven dat er niet in elke leeftijdscategorie spelertjes voor handen waren. Gelukkig hebben we dit seizoen wel een bredere groep en er valt dus meer te kiezen. We hebben enkele spelers van onder meer RCL binnen gekregen en af en toe komt er weer een speler terug op het oude nest. Er is meer concurrentie en daardoor kunnen we meer competitief zijn. Dit seizoen moet er meer in kunnen zitten dan in de voorbije seizoenen.”

MMO staat te boek als een gezellige club met een karakteristiek complex in de polder. ,,Ik heb het hier altijd naar mijn zin gehad. Iedereen wordt hier snel opgenomen en er zijn geen buitenbeentjes. Het wij-gevoel is hier groot en de sfeer mag er altijd zijn. Zelfs in coronatijd was het gezellig, ondanks de beperkingen waar wij ons zoveel mogelijk aan hebben gehouden.”

Over de gespeelde wedstrijden is Van Wieringen uitgesproken. ,,Tegen Football Factory was het van onze kant slap en hebben we het onnodig lang spannend gehouden. In de potjes daarvoor heb ik goede dingen gezien. Enkel is er nog niet veel ritme omdat onze voorbereiding ook nogal aangevreten was door ontmoetingen die uit het programma vielen. Dat maakt het lastig om met elkaar door te groeien, maar toch zie ik veel meer voetbal voor mij en dat doet mij echt deugd.”

Trainer Van Berkel komt eveneens ter sprake. ,,Hij past goed bij deze groep. De trainer is duidelijk met wat hij wil en legt een ieders taken goed uit. Communicatie binnen en buiten het veld is nu eenmaal van groot belang dus dat zit wel goed.”

Met zijn dertig jaar behoort de goalie tot de ouderen, maar dat zegt hem niets. ,,Als keeper kan je meestal wel lang doorgaan. Op dit moment heb ik allerminst een reden om te stoppen en voor mij is er juist meer tijd vrijgekomen om te spelen. Ik heb jaren van studie achter de rug (Master Architectuur, red.) en ga binnen afzienbare tijd afstuderen. Dus in die zin kan ik echt nog wel wat jaartjes mee.”

Afsluitend: ,,Ik ben van mening dat MMO zich in het linker rijtje moet kunnen spelen. De mogelijkheden zijn er. Enkel vrees ik dat we dit kalenderjaar niet meer spelen dus hoe het verder loopt durf ik niet te zeggen. Misschien dat er straks besloten wordt om een halve competitie af te ronden dus dat je als club eenmaal speelt tegen elke tegenstander. Het blijft echter koffiedik kijken. Het is al met al een saaie tijd. Wat ik wel weet is dat wij ons committeren aan datgene wat wordt verlangd. Wordt er echter weer gespeeld en is het druk in de zestien, tja dan denk ik daar echt niet over na. Dat is niet te doen. Laten we hopen dat we snel weer mogen. Sport is nu eenmaal voor iedereen belangrijk en naar nu blijkt onmisbaar.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read