Vierde klasse A (zaterdag)- Roodenburg en Woubrugge mochten dinsdagavond, vlak na het bekendmaken van de nieuwe coronamaatregelen, toch nog de kunstgraswei op om hun inhaalwedstrijd af te werken. In dit sportieve treffen waren de ploegen zeer aan elkaar gewaagd en uiteindelijk was de fraaie goal in de slotfase van Youssef Er-Rabt voldoende voor de eerste blauw-zwarte overwinning van dit seizoen (1-0).

Roodenburg speelde de eerste drie wedstrijden van deze voetbaljaargang alleraardigst, maar meer dan een puntje leverde het goede spel nog niet op. De Leidenaren hadden vooral moeite om de vele kansen te benutten en ook tegen Woubrugge was dit aanvallende euvel weer duidelijk zichtbaar. Tot aan het strafschopgebied zag het er allemaal goed uit bij thuisploeg, maar het maken van doelpunten blijft toch een vak apart voor de mannen van Wim Filippo.

De sterk spelende Walid Belkhir zette in de eerste helft liefst drie keer een medespeler alleen voor Woubrugge-keeper Michael Kneulman, maar Youssef Bardaa, Youssef Er-Rabt  en Abdelhak Bouchnafa hadden hun vizier niet op scherp staan. Aan de andere kant waren Emiel Buntsma en Gino Rolfes (paal) dichtbij een treffer, maar voor de pauze werd er niet gescoord (0-0).

Na de rust was Roodenburg de bovenliggende partij, maar ook nu treuzelden de Leidenaren vaak te lang om tot een doeltreffende afronding te kunnen komen. Bij de bezoekers probeerde Emiel Buntsma het met een poging van afstand, maar Roodenburg-keeper Khalid Makkor kon de bal nog net uit zijn doel tikken. Een kwartiertje voor tijd was het eindelijk toch raak voor de Leidse ploeg. De technisch zeer vaardige Er-Rabt, pas 18 jaar oud, kapte op de rand van de zestien meter vier tegenstanders uit, waarna zijn schot ook voor de goed keepende Kneulman te machtig was (1-0).

De thuisploeg kreeg via Bardaa en Anass Kouskouss nog kansen op de 2-0, maar Kneulman redde steeds bekwaam. Niet veel later floot scheidsrechter Jean-Paul van den Oever voor het einde van de wedstrijd en konden de mannen van Wim Filippo de eerste zege van het seizoen bejubelen. De overwinning is een welkome opsteker voor de Leiden- Noordbewoners, die de gedwongen herfststop ingaan met vier punten uit vier wedstrijden.

Roodenburg – Woubrugge 1-0 (0-0). 75. Er-Rabt 1-0

Opstelling Roodenburg: Makkor, Bardaa, Irdi, Oulmoudem, Rijsdam, Er-Rabt,Belkhir, Annas Bouchnafa, Bouchlaf, Abdelhak Bouchnafa, Foudal.

Opstelling Woubrugge: Kneulman, Verjaal, Peters, Veltman, Al Badri, E. Buntsma, Rolfes, H. Buntsma, Evers, Van der Kolk, Bandt.